Volg ons: Facebook Twitter

  Expositie!

  De Sari in Den Haag, 7 t/m 21 november

  Expositie over de Sari in Den Haag, van 7 tot 21 november in Dakota. Gratis!

  In de pop-up expositie 'De sari en andere internationale mode in Den Haag, nu en vroeger' zet het Haags Historisch Museum de traditionlele Indiase klederdracht in de schijnwerpers. Samen met voorbeelden van andere kleding, laat het museum zien hoe kleding van migranten telkens het Haagse straatbeeld wist te verrijken. 

  De traditionele Indiase sari is een geliefde dracht onder Haagse Hindostanen. De stof die tussen de vijf en zeven meter lang is, is meer dan fraai bewerkt textiel. Door het dragen van de sari tijdens huwelijken, verjaardagen, feestdagen en doopfeesten, identificeren de Haagse Hindostanen zich met hun oorspronkelijke Indiase roots. 

  Daarmee vertelt de sari een verhaal van identiteit en migratie. Hindostanen die in de jaren '60 en '70 vanuit Suriname naar Den Haag kwamen, brachten de sari in het straatbeeld en vonden de traditie opnieuw uit. Geïnspireerd door de populaire Bollywood cultuur is de sari een populaire dracht geworden, ook onder jongeren. De Haagse Hindostaan is trots op de sari, die op verschillende plekken in de stad te koop is, zoals op de Paul Krugerlaan. 

  In deze expositie zijn personnlijke vverhalen van stadsgenoten over de sari in beeld gebracht dankzij de verhalenkast van Riboet Verhalenkunst. 

  De expositie vindt plaats in het kader van Holland India Festivals en is gratis te beozken. De expositie is van 7 tot 21 november 2016 in Theater Dakota te zien.