Volg ons: Facebook Twitter

  Workshops & Tentoonstelling

  De Poolse zomer van Theater Dakota

  Afbeelding niet gevonden.

  De zomer van Theater Dakota staat dit jaar helemaal in het teken van Polen met tentoonstellingen, workshops voor kinderen en volwassenen en meer!

  Tentoonstelling: 'Polen, onze Buren', i.s.m. met het Museon

  In samenwerking met het Museon is in juli en augustus de tentoonstelling 'Polen, onze buren' te zien in Zuid57. Al duizend jaar lang zijn er handelsbetrekkingen tussen Nederland en Polen. Zo is Amsterdam gebouwd op Poolse palen. Het uit Polen geïmporteerde graan was echter het belangrijkste product: zonder graan geen Gouden Eeuw!

  Maar dat is geschiedenis zult u zeggen. Je kunt niet om de actualiteit heen. We kennen allemaal wel een paar Polen: ze wonen bij ons in de straat of zitten op dezelfde school, of schilderen ons huis, of maken het schoon. Over die Polen en hun geschiedenis gaat deze tentoonstelling. Polen, onze buren gaat over de hele twintigste eeuw tot heden. We laten zien hoe het de Polen hier verging en vergaat, maar belichten ook steeds wat er ondertussen in hun moederland Polen gebeurde.

  Kinderworkshops Haags Kinderatelier, 13 juli, 10 augustus en 17 augustus

  In samenwerking met het Haags Kinderatelier organiseert Theater Dakota drie kinderworkshops met als thema: 'Kleurrijke Poolse Kunst!' Meer informatie over tijden en inschrijven volgt binnenkort!

  Land & Lied: Gratis workshops Poolse liedjes!

  In juli en augustus organiseert Theater Dakota 'Land & Lied', een serie gratis workshops Poolse liedjes, met uiteindelijk een optreden op het Haags Zwingfestival op 26 augustus! De workshops vinden plaats op 7, 14, 21 & 28 juli om 11.00 uur in Theater Dakota. De generale repetitie is op zaterdag 25 augustus om 11.00, en het optreden op het Zwingfestival vindt plaats op 26 augustus. Aanmelden kan via info@theaterdakota.nl!