Volg ons: Facebook Twitter

  Turkse/ Folkloredans 14 juni

  Hayde Dansvoorstelling

  Afbeelding niet gevonden.

  HEP BERABER

  Dansgroep Hayde (betekent: "kom op!" of "vooruit!") is opgericht nadat Turkse en Nederlandse jongeren elkaar in 2010 hadden leren kennen bij een Turks dansprojekt van de Stichting Culturalis in Den Haag. Inmiddels bestaat de groep uit zo'n 25 jongens en meisjes tussen de 17 en 25 jaar van Turkse en Nederlandse afkomst.

  Hayde, een dansgroep van de Stichting Jeugd & Muziek Den Haag, wil de kennis van en deelname aan Turkse folkloredans bevorderen, zowel bij autochtone Nederlanders als bij mensen van Turkse afkomst. Folklore is alles wat een volk maakt of heeft gemaakt; een gezamenlijke creatieve activiteit waarin leven, levensgevoel en idealen worden weerspiegeld. In dansante vorm wil Hayde iets hiervan op het podium overbrengen aan het publiek.

  Hayde vind haar tweejarig bestaan een goede gelegenheid om zich middels een theatervoorstelling aan het publiek te presenteren en dat samen te doen met andere groepen. Zo is het idee ontstaan voor het projekt "Hep beraber", hetgeen betekent: "Met elkaar".

  Hayde danst de programma's Űsküp, Artvin, Sürmene/Akcaabat, Roman, Shaman en het intermezzo Asuk-Masuk.

  Daarnaast zullen optreden de Turkse groepen  Efsane Efeler, Kizilirmak en de Haagse dansgroep Nipah (Bulgaars en Nederlands).


  Dansgroep Hayde - Hep Beraber, 14 juni 20.15

  Prijzen

  € 10,- (normaal)

  € 7,50 (CJP, studenten, Ooievaarspas, 65+)

  € 5,- (kinderen tot 12 jaar)


  Kaarten zijn te reserveren bij Martin Boelsma, op 071 3627818 of msboelsma@kpnmail.nl. Via de kassa of website van Theater Dakota zijn geen kaarten te reserveren.