Volg ons: Facebook Twitter

  Verhalen Festival!

  Dakota's Winternachten, 19 & 20 januari

  Een nieuw Ook van Jou-festival van Dakota. Dit keer in het teken van verhalen. In het teken van vertellen, van boeken, van schrijvers, van spoken word. Voor jong en voor oud(er).

  Dakota organiseert dit festival samen met Writers Unlimited – Winternachten. Thema: Who wants to live forever / Wat als ik het eeuwige leven had. Eeuwigheid op verschillende manieren, in verschillende vormen. Het programma is tot stand gekomen met en door de buurt, onze ambassadeurs en wijkverenigingen.

  Dakota's Eeuwige Verhalen Café - Rodaan al Galidi - Arshia Sattar - Wieteke van Dort - Ilhan Ciler - Shagun - Jhilani Wijsman - Sholeh Rezazadeh - Kinder Verhalen Programma - Vertellers uit de buurt - Verhalen van ver - Heerlijk eten - en meer.
   
  Bekijk HIER het gehele programma (handout voor het hele weekend).

  Alles is gratis, wel graag reserveren!

  Klik op de blauwgroene titels voor meer informatie en reserveren. 


  Zaterdag 19 januari 2019

  12.00 - 12.35
  Buurtfilm Escamp (filmzaal Dakota)

  13.00 - 14.30
  KinderVerhalenLunch - lekker lunchen in het café van Dakota. Onder het smikkelen muziek voor kinderen, jonge verhalenvertellers van scholen uit de buurt. Presentatie Sharon Goeman.

  14.30 - 16.00
  Kinderfilm in de filmzaal van Dakota. Thema: eeuwigheid, leven en dromen. Na afloop van de film op het plein van Dakota: kampvuur, warme choco en verhalen.

  16.00 - 19.00
  Start volwassenenprogramma met Dakota’s Eeuwige Verhalen Café. Schrijvers, vertellers uit de buurt. Verhalen in rap, via beeld, gezongen verhalen, spoken word, verhalen over eeuwig leven, innovatie & technologie, over (nieuwe) dromen, veranderingen en wat moet blijven. Verhalenvertellers in alle soorten en maten. Terwijl je kijkt en luistert, eten we in het café. Presentatie Frandjescka Balootje.

  Diner door 't Tienerrestaurant:
  Tijdens het Dakota's Eeuwige Verhalen Café kun je ook genieten van een diner verzorgt door het Tienerrestaurant, dat onderdeel is van De Kinderwinkel in Moerwijk. Op deze dag zullen de huiskok, moeders en tieners u verrassen met een heerlijk diner en een culinair avondje bezorgen. Ook het diner tijdens het Eeuwige Verhalen Café is GRATIS.
  Let op: voor Dakota's Eeuwige Verhalen Café zijn er max. 60 zitplaatsen beschikbaar. 

  19.30 - 20.45
  Oma Greet Leet, talkshow van de oma van Dakota: Oma Greet. Een fantastische dame van de Leyweg. Oma duikt het Haagse nieuws in en nodigt de mensen achter dit nieuws uit. Oma vraagt haar gasten de hemd van het lijf. Deze editie staat in het teken van Who wants to live forever/Eeuwigheid.

  Gasten: Rex Lalleman, Woody Brunings (frontman Crazy Rockers), schrijver/dichter Rodaan Al Galidi, actrice Isabella Chapel, jonge verhalenvertelster Fem Westerhout, muziekduo Cheyenne & Jerrel en huisdichter Mark Kalsbeek.


  Zondag 20 januari 2019

  14.30 - 15.15
  Verhalen van Ver: Turkije
  Schrijver Çiler Ilhan
  Muzikant / zang Duygu Alkan & Nikos Avgoustidis (Ud) 
  Presentatie Nesrin Vurucu 
  Verhalenverteller uit de wijk: Akin Yalcin

  Verhalen van Ver: India
  Schrijver Arshia Sattar
  Dans / muziek Anima Jhaggroe Ruissen (leerling van Sangeet Natak Academy Awardee Guru Geetanjali Lal) met live band: Viresh Kisoendajal (Tabla), Martijn Barendregt en Shivant Jhagroe (Lehra op Sitar en Harmonium), Ilyas Nadjafi (Zang).
  Presentatie Frandjescka Balootje
  Verhalenverteller uit de wijk: Mavis Ishaak

  Verhalen van Ver: Nederland & Nederlands - Indië
  Schrijver Wieteke van Dort
  Zanger / muzikant Jhilani Wijsman
  Presentatie Francis Broekhuijsen
  Verhalenverteller uit de wijk: Leny Loke
  Dichter / schrijver Mark Kalsbeek

  Met na de verschillende Verhalen van Ver-programma: afsluiting in de theaterzaal. 
  15.30 - 16.30
  Verhalen van de Stad
  Presentatie Francis Broekhuijsen
  Schrijver Çiler Ilhan
  Schrijver Arshia Sattar
  Schrijver Wieteke van Dort
  Shagun (Bollywood muziek)
  Turks Koor Escamp en muzikanten
  Zanger/muzikant Jhilani Wijsman 

  Heerlijke hapjes door 't Tienerrestaurant: 
  Trek in een lekker hapje tussen alle verhalen door? Het Tienerrestaurant zal samen met de huiskok, tieners en moeders hapjes serveren. Dus wees welkom en kom genieten van de prachtige verhalen en bijzondere snacks!

  Alle lekkere hapjes tijdens Dakota's Winternachten Verhalenfestival worden gesponsord door Jumbo Leyweg!