Volg ons: Facebook Twitter

  Maart = Oscarmaand!

  Bekijk de beste films in onze filmzaal!

  In maart kun je bij Dakota een hoop goede Oscar-films zien. Zet de onderstaande parels maar alvast op je To-Kijk list!

  Zondag 24 februari was het de 91ste editie van de prestigieuze Oscars 2019. Er kwamen verrassende winnaars bij de uitreiking. Zo won Olivia Colman de prijs voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in The Favourite 
  (met o.a. Emma Stone en Rachel Weisz), een prachtige kostuumfilm. En ontving Romade ontroerende biografische film van regisseur Alfonso Cuarón over zijn jeugd in Mexico City, de prijs voor Beste Regie en Beste Buitenlandse Film.
  De hoofdprijs als Beste Film ging naar Green Bookde film over de relatie tussen een zwarte pianist en een aanvankelijk racistische chauffeur van Italiaanse-Amerikaanse afkomst, die tijdens een tournee door het zuiden van Amerika steeds meer respect voor elkaar krijgen. Ook ontving Marhershala Ali de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.
  De
   geweldige biopic: Bohemian Rhapsody over rockband Queen en publieksfavoriet: A Star is Born van Bradley Cooper en Lady Gaga vielen ook in de prijzen. Acteur Rami Malek versloeg Christian Bale (Vice) en ging ervandoor met Beste Mannelijke Hoofdrol. Ook ontving Gaga een mooi beeldje voor het lied Shallow.

  Deze maand draaien we ook nog andere fantastische films, zoals Werk Ohne Autor (genomineerd voor Beste Niet-Engelstalige Film)Cold War (genomineerd voor Beste Regisseur) en Spider-Man: Into the Spider-Verse (winnaar Beste Animatiefilm).


  OSCAR-FILMS IN MAART (klik op de film voor kaarten en info)

  Roma

  The Favourite

  Bohemian Rhapsody

  A Star is Born

  Kinderfilm: Spider-Man into the Spider-Verse

  Werk Ohne Autor

  Green Book

  Cold War