Volg ons: Facebook Twitter

  HipHop Summerschool

  Spetterende voorstelling

  Afbeelding niet gevonden.

  Op 13 juli was het spetterende eindoptreden van de Hip Hop Summerschool van Theater Dakota en de Hans Dijkstal Stichting!

  Na drie dagen keihard te hebben gerepeteerd vond op vrijdag 13 julie het eindconcert van de HipHop Summerschool plaats in Theater Dakota. 10 jongeren startten de woensdag daarvoor met workshops rapp, percussie of dance. 

  Onder begeleiding van de Haagse rapduo Kern Koppen schreven de rappers Diego, DB en Mr Barky (Diego, Deborah en Mahir) twee spetterende rapps die met volle overtuiging werden gebracht. De percussiegroep (Ryan en Richand onder begeleiding van drumdocent Taco Gorter) begeleidden onder andere een rap, maar ook een freestyle stuk en een indrukwekkend samenspel met jazzsaxofonist Michael Varekamp. De dansgroep (Samir, Wali, Luca, Miruella en Adersch) heeft samen met choreografe Reshmay een dans van hoog niveau in elkaar gezet en opgevoerd. Een topavond met verrassende mixen tussen professionals en jeugd dus!

  De HipHop Summerschool is een initiatief van de Hans Dijkstal Stichting in samenwerking met theater Dakota. Tijdens de Summerschool worden de jongeren uitgedaagd om origineel, creatief en inventief te zijn, hierbij gecoacht door professionals. Daarnaast wil de Hans Dijkstal Stichting met dit project de ontwikkelingskansen van jongeren bevorderen, bijdragen aan verbroedering en een positieve stimulans uitoefenen op het omgaan met cultuurverschillen, taalbarrières en sociale verschillen.

  Bekijk hieronder het hele hipconcert terug!