Volg ons: Facebook Twitter

  Ooievaarsdagen in Dakota!

  14 sept, gratis!

  Afbeelding niet gevonden.

  Kom op 14 september naar Theater en Filmhuis Dakota! Gratis optredens en workshops tijdens het Ooievaarsdagen Kunst- en Cultuurfestival!

  Kunst- en Cultuurfestival de Ooievaarsdagen 2013
  zaterdag 14 september | 12u – 16u | entree gratis

  Het Ooievaarsdagen Kunst- en Cultuurfestival 2013 vindt plaats in Theater en Filmhuis Dakota en heeft dit jaar weer culturele juweeltjes voor het hele gezin! Deze 11e editie biedt maar liefst 18 verschillende onderdelen op het gebied van dans, beweging, muziek, beeldende kunst, theater en toneel. Niet alleen voorstellingen en optredens om naar te kijken en van te genieten, maar ook gratis workshops om actief aan deel te nemen tijdens het festival.

  Het Ooievaarsdagen Kunst- en Cultuurfestival wordt geopend door wethouder Henk Kool, gevolgd door een korte, spetterende opening act van Cheerleaders ADO Den Haag in de theaterzaal. Vervolgens heet Frans de Leef, voorzitter van de Stichting Ooievaarsfestivals alle aanwezigen van harte welkom en gaat het festival van start.

  De Ooievaarsdagen Kunst- en Cultuurfestival is voor iedereen, maar met name voor Ooievaarspashouders uit Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Het festival biedt een groot aantal gratis workshops om actief aan deel te nemen.  Er is dans, film, muziek en beeldende kunst voor alle leeftijden. Zo is er bijvoorbeeld een workshop Bollywood dans en MusicMyStyle geeft een workshop zang aan iedereen die zin heeft om muziek te maken.

  Ook zijn er workshops schilderen en bloemschikken en bij de Magische Kring Haaglanden kunnen beginnende goochelaars hun hart ophalen. En wat te denken van een circusworkshop bij Circaso, de circuswerkplaats voor jeugd en jongeren in Den Haag. Inschrijven voor de workshops kan bij de workshopbalie in de foyer van Theater Dakota tijdens het festival.

  In de foyer is er voor de allerkleinsten een kleurtafel en in het hele gebouw zijn er informatiepunten te vinden met speciale Ooievaarspasaanbiedingen. Voor jong en oud zijn er ook podiumoptredens dans en theater in de theaterzaal, voorafgaand aan de workshops in deze zaal.

  In de filmzaal verzorgt Filmhuis Den Haag het programma Filmhuis Den Haag Junior met de spannende kinderfilm 'Het Kind van de Gruffalo'. Tussen alle activiteiten door is het genieten op het terras met een gezellig drankje of een kopje koffie.

  Wederom tijdens het Ooievaarsdagen Kunst- en Cultuurfestival de populaire tombola, waarbij kans op één van de leuke kunst- en cultuurprijzen; bezoekers ontvangen hiervoor een gratis lot na deelname aan een workshop in één van de drie workshoprondes!

  De culturele partners van de Ooievaars Kunst- en Cultuurdagen 2013 zijn Bibliotheek Den Haag, Filmhuis Den Haag Haags, UIT Festival, Haags Uitburo, Kinderboekenmuseum, Koorenhuis, Museumnacht Den Haag en Theater Dakota.

  ALGEMEEN PROGRAMMA OOIEVAARSDAGEN 2013
  11.30u       Informatiepunten en workshopbalie open
  12.30u       Opening door wethouder Henk Kool, met optreden Cheerleaders ADO Den Haag, gevolgd door welkomstwoord Frans de Leef
  13.00u       workshop ronde 1 en start doorlopende workshops
  14.00u       workshop ronde 2
  15.00u       workshop ronde 3
  16.00u       afsluiting Ooievaarsdagen
  KIJK HIER VOOR HET HELE PROGRAMMA 

  Tot Ooi op zaterdag 14 september in Theater en Filmhuis Dakota!

  Zaal  open  en inschrijven vanaf 11.30u  | entree, activiteiten en workshops gratis.
  Theater Dakota is rolstoel toegankelijk.

  Meer info: www.ooievaarsdagen.nl