Volg ons: Facebook Twitter

  Educatie

  Cultuureducatie: leren in het theater
  Theater Dakota is meer dan een theater en een filmhuis. Theater Dakota is ook de plek voor cultuureducatie in Escamp. Leren in het theater en leren door theater, voor jong en oud. Een belangrijk onderdeel, vindt Theater Dakota. Waarom eigenlijk?

  Cultuureducatie is leren om je hersenen goed te gebruiken. Leren spelen in je hoofd, leren kijken en luisteren, leren om creativiteit te ontwikkelen, leren om flexibel te denken en samen te werken.

  Leerlingen van Escampse scholen maken kennis met theater onder andere door voorstellingen te zien. Daarbij is er aandacht voor taalontwikkeling en diversiteit van de scholieren.

  Theater Dakota neemt deel aan het grote project ‘Cultuureducatie op z’n Haags’, waarin leerlijnen voor het (basis)onderwijs worden ontwikkeld. Voor het basis-, voortgezet onderwijs en BSO’s is het mogelijk om workshops, rondleidingen en projecten op maat aan te vragen. Dit kan ook in combinatie met voorstellingen.

  Omdat je nooit uitgeleerd bent, richt Theater Dakota zich ook op de volwassen bewoners van Escamp. Het leren over theater geeft een andere ervaring bij het kijken naar een voorstelling of film. Voorbeelden van educatie projecten zijn Naar de film met Rob en Naar het theater met Mandy. Meer informatie vind je op deze pagina.

  Voor alle vragen, suggesties, het boeken van een schoolvoorstelling of ideeën kun je terecht bij Sara Vesseur, sara@theaterdakota.nl

  Naar het theater met Mandy
  Mandy van Winden weet veel van theater en vindt het leuk als je met haar en andere bezoekers naar een theatervoorstelling gaat. Of je nu vaak in het theater komt of  niet; dat maakt niet uit.

  Voordat je naar de voorstelling gaat, vertelt Mandy over wat je te zien krijgt. Dit maakt het kijken makkelijker; je weet al meer over de voorstelling en de artiest(en). Na afloop praat je in het café over wat je hebt gezien en wat je er van vond.  Wie weet komen de artiesten er nog bij zitten. 

  Vanaf 19.00 uur is Mandy in het café van het theater te vinden waar je alvast kunt aanschuiven. Om 19.15 uur vertelt Mandy in de studio meer over de voorstelling, waarna deze om 20.15 begint. Voor een matinee geldt: vanaf 13.15 uur is Mandy in het café van het theater te vinden waar je alvast kunt aanschuiven. Om 13.30 uur vertelt Mandy in de studio meer over de voorstelling, waarna deze om 14.30 uur begint.

  Voor ‘Naar het theater met Mandy’ zijn de volgende voorstellingen gekozen: Likeminds - Voor mijn kinderen (vr 4 nov), Feikes Huis - Popje, hou je muil (zo 18 dec), RAST - De vlucht van een granaatappel (za 21 jan)Bach & Bleekwater (zo 21 mei). Een leuk aanbod met verschillende soorten voorstellingen: van toneel tot komedie en muziektheater.

  Voor ‘Naar het theater met Mandy’ koop je een kaartje voor de voorstelling, je krijgt het voor- en nagesprek gratis. Tot ziens in Theater Dakota!


  Naar de film met Rob
  Al twee seizoenen een groot succes! Niet in je eentje naar de film, maar samen met Rob. Filmkenner Rob Lubbersen staat op dinsdag (2 x per maand) te popelen je meer te vertellen over de film die op dat moment in Theater en Filmhuis Dakota gedraaid wordt. De inleiding van Rob begint om 19.30 uur; de aanvang van de film is 20.00 uur. Bovendien krijg je een gratis kop koffie of thee. Je betaalt dus alleen het filmkaartje (koffie/thee en de inleiding van Rob zijn gratis). 

  Ga gewoon een keertje mee met Rob. Je leert niet alleen meer over de film, het is ook nog eens gezellig!

  ‘Naar de film met Rob’ is in seizoen 2016/2017 op de volgende dinsdagen: di 27 september, di 11 oktober, di 25 oktober, di 8 november, di 22 november, di 6 december, di 20 december, di 10 januari, di 24 januari, di 7 februari, di 21 februari, di 14 maart, di 28 maart, di 11 april, di 25 april, di 9 mei, di 23 mei, di 13 juni, di 27 juni. >> LEES MEER

  Theater en Filmhuis Dakota draait de nieuwste film, daarom zijn nu nog niet alle films bekend die op bovenstaande data draaien. Houd de website in de gaten of informeer bij onze kassa. 


  Nieuw in Dakota: Peuterdans, elke vrijdagochtend om 10.30 uur

  >> LEES MEER


  Voorstelling geschikt voor VO
  Met CJP-korting nu voor €10 per kaart (ISH zelfs voor maar €8).

  Theater/Toneel
  Fada Theatre – Talent op de vlucht
  vr 23 / 20.15 uur 
  Bijzonder! Verhalen van negen Syrische vluchtelingen. Arabisch is de voertaal, maar dankzij het expressieve spel komt de boodschap duidelijk over. Na afloop een nagesprek (met behulp van een tolk). 

  Dans
  ISH – Ignite
  vr 7 / 20.15 uur 
  Alles is energie. Onze spieren spannen zich aan en de aarde raast door de ruimte. Geweldige energieke voorstelling van choreograaf Shailesh Bahoran.

  Theater/Toneel
  Likeminds – Voor mijn kinderen
  vr 4 / 20.15 uur
  Een voorstelling over meningen en de poging om mensen te overtuigen van het juiste. Spel: Yannick Jozefzoon.

  Theater/Toneel
  Theater Rast – De vlucht van een granaatappel
  za 21 / 20.15 uur 
  De Koerdische Celil, de Joodse Eran, de Syrische George en de Hollandse Imke vertellen nooit vertelde verhalen en stellen nimmer gestelde vragen.

  Theater/Toneel
  Meisjes van de Kapsalon
  vr 10 / 20.15 uur 
  Absurdistisch toneelstuk. Naar het boek van Najoua Bijjir.

  Theater/Toneel
  Firma MES - Rishi
  vr 21 en za 22 / 20.15 uur
  Was Rishi de verkeerde persoon op de verkeerde plaats, toen hij op Den Haag HS werd doodgeschoten? Schrijver Kees Roorda interviewde de betrokkenen samen met Firma MES.