Volg ons: Facebook Twitter

  Educatie

  Theater Dakota – Schoolvoorstellingen 2018/2019

   
  Beste cultuurcoordinator, leerkracht, schooldirectie & bezoeker, 

  De schoolvoorstellingen seizoen 2018-2019 staan online! HIER vind je onze online Educatie Brochure en tevens meer informatie, trailers van de voorstellingen in Theater Dakota.

  Theater Dakota brengt ook 'het volgend seizon kunst dichtbij! Als theater in het stadsdeel Escamp zijn wij het theater om de hoek met prachtige voorstellingen vanuit het hele land. Wij zijn een vertrouwde plek voor kinderen, zij kennen ons van school, maar weten ook in hun vrije tijd de weg steeds beter te vinden! En hoe fijn en leuk is dat?
  Credits: Fred Ernst

  Theater Dakota biedt theatervoorstellingen van kwaliteit die onze ogen openen en fantasie prikkelen!

  In januari hebben wij tijdens een Theaterbrainstormlunch met een aantal leerkrachten en icc’ers om de tafel gezeten. We hebben toen gesproken over aansluiting van kunst bij het onderwijs én over hoe we soms vergeten dat ook juist verbeelding zo waardevol is. Ook spraken over hoe graag we allemaal willen dat onze kinderen genieten van een goed theaterbezoek.

  Samen zijn we tot een heel mooi programma gekomen waarbij de volgende elementen een belangrijke rol spelen: taalontwikkeling, culturele diversiteit én maatschappelijke thema’s. Zoals hierboven is beschreven, komt dit jaar de verwondering weer sterk naar voren. Het meegevoerd worden in een mooi verhaal, een bijzonder decor of licht, maar vooral écht genieten van theater! 


  Credits: Fred Ernst

  Educatie

  Vergroot de waarde van het theaterbezoek door een goede voor- en na bereiding. Alle voorstellingen komen met passend lesmateriaal. Natuurlijk is het ook mogelijk een passende workshop of bijvoorbeeld een rondleiding bij te boeken. Leuk een kijkje achter de schermen van het theater!

  Musical

  Met de musical in een echt theater! Een rode loper, kleedkamers, spots en niet onbelangrijk: geen gesjouw met bankjes en stoelen want er staan 180 mooie rode stoeltjes voor u klaar. Steeds meer groepen acht staan aan het einde van het schooljaar bij ons op de planken. Ook bieden wij begeleiding bij het maken van de musicals op de gebieden: spel, decor & techniek. Je kunt vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie.

  Wil je ook meedenken, praten en brainstormen over de voorstellingen en of andere mogelijkheden tot samenwerken? Kom naar de volgende brainstormlunch eind 2018 of neem vrijblijvend contact op.

  Sara Vesseur
  Educatie Theater Dakota
  Sara@theaterdakota.nl
  070 360 02 52


  Naar de film met Rob

  Al twee seizoenen een groot succes! Niet in je eentje naar de film, maar samen met Rob. Filmkenner Rob Lubbersen staat op dinsdag (2 x per maand) te popelen je meer te vertellen over de film die op dat moment in Theater en Filmhuis Dakota gedraaid wordt. De inleiding van Rob begint om 19.30 uur; de aanvang van de film is 20.00 uur. Bovendien krijg je een gratis kop koffie of thee. Je betaalt dus alleen het filmkaartje (koffie/thee en de inleiding van Rob zijn gratis). 

  Ga gewoon een keertje mee met Rob. Je leert niet alleen meer over de film, het is ook nog eens gezellig!

  ‘Naar de film met Rob’ is in seizoen 2018/2019 op de volgende dinsdagen: 11 september25 september, 9 oktober, 23 oktober, 6 november, 20 november, 4 december, 18 december, 15 januari, 29 januari, 12 februari, 26 februari, 12 maart, 26 maart, 9 april, 23 april, 14 mei, 28 mei, 11 juni, 25 juni. >> LEES MEER

  Theater en Filmhuis Dakota draait de nieuwste film, daarom zijn nu nog niet alle films bekend die op bovenstaande data draaien. Houd de website in de gaten of informeer bij onze kassa. 


  Nieuw in Dakota: Peuterdans, elke vrijdagochtend om 10.30 uur

  >> LEES MEER