Volg ons: Facebook Twitter

  team


  Directeur

  Maarten Bakker

  kantoor: 070 36 00 252
  maarten@theaterdakota.nl


  Programmering 

  Sara Vesseur

  kantoor: 070 36 00 252
  sara@theaterdakota.nl


  Bedrijfsvoering / Verhuur

  Emilie Hoefnagels

  kantoor: 070 36 00 252
  emilie@theaterdakota.nl


  Educatie & Participatie

  Michiel van Zuijlen

  kantoor: 070 36 00 252
  michiel@theaterdakota.nl 


  Participatie / vrijwilligers

  Ties Jansen

  kantoor: 070 36 00 252
  ties@theaterdakota.nl


  Marketing & PR

  Nandita Ramlakhan

  kantoor: 070 36 00 252
  nandita@theaterdakota.nl 


  Techniek 

  Sanne Willekes

  kantoor: 070 36 00 252
  sanne@theaterdakota.nl 

  Technische informatie theaterzaal, klik HIER


  Techniek

  Joppe Smit 

  kantoor: 070 36 00 252
  joppe@theaterdakota.nl


  Theaterdienst 

  Jolanda Nijholt 

  kantoor: 070 36 00 252
  jolanda@theaterdakota.nl


  Administratie

  Sandra Looije

  kantoor: 070 36 00 252
  administratie@theaterdakota.nl


  Raad van Toezicht


  Voorzitter

  Joger de Jong


  Algemeen Lid

  Hermen Borst


  Algemeen Lid

  Virindra Kalika


  Algemeen Lid

  Reka - Deuten Makkai


  Algemeen Lid

  Ariëtte Kasbergen


  Partners


  Theater Dakota werkt samen met de volgende partners.


  Cultural Governance


  Theater Dakota hecht aan transparant beleid en onderschrijft de Governance Code Cultuur. Het besturingsmodel van Theater Dakota is het Raad van Toezichtmodel. >> Lees meer

   


  Jaarverslagen


  Lees hier ons: 
  Jaarverslag
  Jaarverslag 2014
  Jaarverslag 2015
  Meerjarenbeleidsplan 2013 - 2016
  Meerjarenbeleidsplan 2017 - 2020
  Jaarverslag 2016
  Jaarverslag 2017


   

  Jaarrekeningen


  Lees hier ons:
  Jaarrekening 2017

  Jaarrekening 2016
  Jaarrekening 2015


   

  Over ons


  Theater en Filmhuis Dakota is sinds november 2011 hét theater en filmhuis van stadsdeel Escamp met de nieuwste films en een verrassende veelheid aan voorstellingen. Van cabaret tot muziek en van toneel tot jeugdvoorstellingen en dans.

  Dakota start het theaterseizoen 2018-2019 met de het Ook van Jou Plein Festival. Heerlijk eten, optredens, wereldcircus, acts en (kinder)activiteiten. Een geweldige opening van het nieuwe seizoen! Het leuke is dat het festival tot stand is gekomen met behulp van de buurt. Een festival voor en door Escamp! 
   
  Dakota zet in seizoen 2018-2019 in op een theaterprogramma dat aansprekend is voor alle inwoners van Escamp, voor alle culturen, alle leeftijden. Comedy en cabaret is er in Dakota met onder andere Jörgen Raymann, Nabil, Sjaak Bral, Clifton Braam, Annemarie Jung en Frappant Comedy. Theater Dakota heeft toegankelijk toneel/theater geprogrammeerd met vaak een actueel (maatschappelijk) thema zoals Man is Lam, Verhaal Halen van RAST, Bejaarden & Begeerte en Emma Wil Leven. 
   
  Muziektheater is er van het Volksoperahuis, Kerstfeest in de Jordaan, Vuile Huichelaar en Lucretia van der Vloot. Naast Lakshmi hebben we muziek van Sjors van der Panne, Daniël Wayenberg, De Règâhs, Hans Dulfer, Tim Akkerman en Daisy Correia.
   
  Speciale pareltjes in het programma zijn er van Fresku, Iris Hond en The Mountaintop. 
   
  Dakota heeft in seizoen 2018-2019 een uitgebreid kindertheaterprogramma, met de nadruk op de vakanties. Naast voorstellingen van Festival De Betovering, winterse kindervoorstellingen in de Kerstvakantie en Krokus Kabaal (hét nieuwe jeugd- en kunstfestival in de voorjaarsvakantie van de Haagse Cultuurankers). Elke vrijdagochtend is er een peuterprogramma. NTjong organiseert elke vakantie Toneelateliers voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Net als dit jaar zal Theater Dakota het seizoen afsluiten met Dakota's Zomerweek, waarbij kinderen uit Escamp workshops krijgen in muziek, dans, toneel of decor bouwen en op de laatste dag een voorstelling maken en spelen. 
   
  Op de zondagmiddag van Dakota wordt vaak een voorstelling of concert geprogrammeerd die gericht is op een ouder publiek, zoals het pianoconcert van Daniël Wayenberg en de voorstelling van Marjan Berk. 
   

  Theater Dakota richt zich op het stadsdeel Escamp en wil de inwoners graag betrekken bij het theater. Dat doet Dakota door het mogelijk maken dat stadsdeelbewoners optreden en gastprogrammeren bij terugkerende Dakota-voorstellingen, zoals Dakota's Werelddans, Sterren van Escamp en de Ook van Jou Festivals. Daarnaast ondersteunt Dakota eigen initiatieven van cultureel diverse stadsdeelbewoners, zoals het zangtraject Level UP!, het optreden van Turkse zanggroepen uit Escamp, het optreden van wijkorkest Morgenstond en festival De Verbinding. Vaak zijn er voorprogramma's door talent uit de wijk in onze foyer. 

  Bekijk hier de gehele programmering van het theaterseizoen september 2018– juni 2019. Er wordt gedurende het seizoen nog meer bijgeboekt. 

  De capaciteit van de theaterzaal is 184 stoelen. De filmzaal, een samenwerking met Filmhuis Den Haag, heeft 63 stoelen. Deze ruimtes zijn tevens te huur, evenals de studio (capaciteit 70 personen) en de spiegelzalen (nieuw in Dakota!).

  Wist u dat u bij Theater en Filmhuis Dakota ook een hapje kunt eten? Voor of na een voorstelling/film of gewoon zomaar. U bent ook van harte welkom voor de lunch, een borrel of een kop koffie. 

  Theater en Filmhuis Dakota is Haags cultuuranker, een inspirerende plek die op een toegankelijke manier kunstzinnige en culturele activiteiten aanbiedt. Als cultuuranker richt Theater en Filmhuis Dakota zich op cultuureducatie met Haagse scholen, jongeren en ouderen. 

  Komt u eens een kijkje nemen? Theater en Filmhuis Dakota is gevestigd in het gebouw Zuid57 (voorheen Simon Stevin College) aan de Zuidlarenstraat 57.  


  Kassa


  De kassa is geopend maandag t/m zaterdag van 10:00 - 21:00 uur. Op zondag is de kassa open vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling of film. De kassa is tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar via: 070 326 55 09.

  Openingstijden Café ZUID57
  Maandag t/m zaterdag vanaf 10.00 uur
  Zondag vanaf 13.00 uur


  We adviseren u om bij uw theater- en filmbezoek in Theater en Filmhuis Dakota alvast een plek in het café-restaurant te reserveren. Op avonden met voorstellingen en films zit het restaurant snel vol. Bel voor reserveringen met de kassa 070 326 5509 of mail naar cafezuid57@theaterdakota.nl  

  Huishoudregels

  Bezoekersinfo


  Kaartverkoop

  U kunt online kaarten kopen voor voorstellingen bij Theater Dakota. De betaling gaat via IDeal.

  Aan de kassa kunt u contant en met PIN betalen.

  Wanneer u om wat voor reden verhinderd bent voor een voorstelling, stellen wij het zeer op prijs wanneer u dat tijdig aan ons doorgeeft. Wij kunnen de door u gereserveerde kaarten dan weer in de verkoop nemen.

  Als wij een voorstelling afgelasten (dus niet verplaatsen), kunt u het bedrag van het toegangskaartje van ons terugkrijgen. Wanneer een voorstelling wordt verplaatst, worden de kaartjes voor u doorgeboekt.

  Bij het reserveren voor groepen zijn er speciale groepskortingen van toepassing.

  Kassa:
  070 326 5509
  kassa@theaterdakota.nl 


  Annulering / Terugbrengen van kaarten

  Wanneer u kaarten heeft gereserveerd maar verhinderd bent voor de voorstelling, stellen wij het zeer op prijs wanneer u dat tijdig aan ons doorgeeft. Wij kunnen de door u gereserveerde kaarten dan weer in de verkoop nemen.

  Tot uiterlijk 5 dagen voor de voorstelling kunt u kaarten terugbrengen. U ontvangt dan een tegoedbon die als betaalmiddel kan dienen bij een volgende voorstelling. U kunt uw kaarten ook omruilen voor kaarten voor een andere voorstelling. Wij geven geen geld retour.

  Indien een voorstelling wordt geannuleerd brengen we u hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Bij annulering wordt uw geld gerestitueerd of wordt de mogelijkheid geboden om uw kaarten  te ruilen voor een andere voorstelling. U ontvangt hierover persoonlijk bericht.


  Aanvang

  Laatkomers lopen het risico niet of later te worden toegelaten tot de voorstelling. Dit om het gezelschap en het publiek niet te storen.

  Voor mindervaliden is er in Theater Dakota een lift aanwezig. Daarnaast zijn er plaatsen in de theaterzaal aanwezig die zijn aangepast voor mindervaliden. Er zijn aangepaste voorzieningen in Theater Dakota voor rolstoelgebruikers. Wanneer u daar bij uw reservering melding van maakt, kunnen wij met uw wensen rekening houden.


  Slechthorenden 

  Voor slechthorenden zijn er voorzieningen beschikbaar in Theater Dakota, in de vorm van het Phonak TX 300 v systeem. Dit systeem werkt op FM frequentie.


  Garderobe

  In Theater Dakota is een onbewaakte garderobe aanwezig. Bij bijzondere gelegenheden is er een bewaakte garderobe aanwezig.


  Klachten

  Er is in Theater Dakota een klachtenformulier aanwezig waarop eventuele klachten kunnen worden vastgelegd. Deze worden vervolgens zo snel mogelijk behandeld en beantwoord door Theater Dakota.


  Parkeren


  Kom bij voorkeur op de fiets of met het Openbaar vervoer. Er is in de Zuidlarenstraat (beperkt) gelegenheid tot parkeren. Parkeren is gratis. Parkeer bij voorkeur op de parkeerplaats achter onze theaterzaal of op het terrein bij HTTV-070 (Zuidlarenstraat). 


  Openbaar Vervoer


  Theater Dakota is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer: vanuit Den Haag Centraal of Den Haag Hollands Spoor staat u binnen 20 minuten voor onze deur.

  Tram

  Vanaf CS:

  Tram 6 en Randstadrail 4. Beide stoppen op halte Leyenburg. Vanaf halte Leyenburg is het 7 minuten lopen naar Theater Dakota.

  Vanaf HS:

  Tram 9 en 16. Beide stoppen op halte Leyweg/ Melis Stokelaan. Vanaf de halte is het 10 minuten lopen naar Theater Dakota.

  Bus

  Bus 26, 27, 31, 34, 35, 36 en 86 stoppen op halte Leyenburg. Vanaf halte Leyenburg is het 7 minuten lopen naar Theater Dakota.

  Bus 21, 23 en 37 stoppen op halte Meppelweg, op 3 minuten lopen van Theater Dakota.

  Bus 25 stopt bij Winkelcentrum Leyweg, op 5 minuten lopen van Theater Dakota.


  Adres


  Zuidlarenstraat 57
  2545 VP Den Haag
  Tel kassa: 070 326 55 09
  Tel kantoor: 070 360 02 52


  Route