Volg ons: Facebook Twitter

  Zootropolis!

  Regelmatig krijgen we de vraag of wij medewerkers ook wel eens naar de film gaan. Het antwoord is: jazeker! Afgelopen zaterdag zijn we gezellig naar de film Zootropolis geweest. Wat een geweldige film! Het was heel leuk om onze filmzaal weer van de andere kant te beleven en nu als bezoeker aanwezig te zijn. Wat zitten onze stoelen toch lekker en wat een ruimte voor de benen!

  De film gaat over een wereld waarin alle dieren vreedzaam naast elkaar leven; vroeger waren er jagers en prooien, maar dat onderscheid bestaat niet meer. In de stad Zootropolis is het motto dat iedereen kan worden wie hij/zij wil zijn. De hoofdpersoon is een konijn die politieagente wil worden; dit is eigenlijk weggelegd voor de grote dieren zoals olifanten, buffels en neushoorns. Door haar doorzettingsvermogen lukt het haar toch om haar droom te verwezenlijken. Daarbij loopt ze, net zoals sommige andere dieren in de film, aan tegen haar eigen vooroordelen die ze toch blijkt te hebben. Gaandeweg blijkt dat door met elkaar samen te werken deze vooroordelen overwonnen kunnen worden.

  Wij vonden deze boodschap prachtig passen bij Theater Dakota., dé ontmoetingsplek van Escamp, een stadsdeel net zo rijk aan culturen als Zootropolis. Door samenwerking leren we elkaars verschillen kennen, maar we leren ook te zien wat ons verbindt.

  Kortom: kom snel langs voor Zootropolis (nog te zien op  21 of 25 mei) of tot ziens bij één van de andere films (als medewerker of als bezoeker)!

  Tot gauw!

  Jolanda en Margarita


  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN