Volg ons: Facebook Twitter

  We noemen ze de Spiegelzalen

  ‘We noemen ze De Spiegelzalen!’
  Theater en Filmhuis Dakota breidt uit

  Voor voorstellingen en de nieuwste films weet je dat je bij Theater en Filmhuis Dakota moet zijn. Wist je dat je de theater- en filmzaal, net zoals de studio van Dakota, ook kunt huren voor je eigen voorstelling, vergaderingen, congressen, presentaties en workshops? Vanaf nu heeft Dakota er twee nieuwe ruimtes bij: de Spiegelzalen van Dakota. Twee hele mooie, ruime zalen die uitstekend geschikt zijn als repetitie- en oefenruimtes voor bijvoorbeeld koren, dans- en toneelgroepen. Tijdens de Open Dag op zondag 13 september zijn de Spiegelzalen van Dakota officieel geopend.

  Dakota is onderdeel van het pand Zuid 57, een cultureel, creatief en ambachtelijk bedrijfsverzamelgebouw in Escamp. Uniek in Den Haag Zuid West’, weet Marjet van Os, directeur Theater en Filmhuis Dakota. ‘In het pand zijn ook twee prachtige dans- en theaterstudio’s ingericht waarvan, al vanaf het begin in 2011, gebruik wordt gemaakt door dansscholen, theaterklassen en koren. Dakota organiseert er kunst- en cultuurprojecten voor bewoners van Escamp, zoals het senioren-dansproject Grey Vibes en de Zomerschool.’

  De theater- en dansstudio’s zijn vanaf nu omgedoopt tot De Spiegelzalen van Dakota. Marjet: ‘Door omstandigheden dreigden de studio’s uit het pand Zuid57 te verdwijnen. Dat vonden wij erg zonde. Daarom heeft Dakota zich hard gemaakt en met onder meer Vestia en de gemeente een plan gemaakt om de verhuur van de (repetitie)ruimtes op zich te nemen. Niet alleen voor Dakota, maar juist als voorziening voor partijen in en uit Escamp. De studio’s horen vanaf nu dus bij Dakota. We noemen ze De Spiegelzalen.’

  De Spiegelzalen betekenen uitbreiding voor Dakota. Naast de theaterzaal, filmzaal en studio twee extra’s ruimtes. ‘Dat is spannend’, beaamt Marjet, ‘het is een uitdaging, maar ze zijn van een dermate grote meerwaarde voor het pand én voor het stadsdeel dat we die uitdaging graag aangaan’.

  Uiteraard ben je van harte welkom om de nieuwe ruimtes van Dakota te komen bekijken. Voor een afspraak (of voor meer informatie en tarieven) bel of mail je met Emilie Hoefnagels. Je kunt haar bereiken via emilie@theaterdakota.nl of telefoon 070 3600 252 (kantoor). 


  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN