Volg ons: Facebook Twitter

  We hopen jullie snel terug te zien

  Week 4 van de expeditie.

  Het wordt heel erg druk in de wereld van de sneeuwbollenfabriek ‘Dutch Twinkle’.

  De vierde week van een repetitieproces is wel vaker heel spannend. Het is alweer de laatste week in onze lieve winkel op de Leyweg, ons thuisje ondertussen. Volgende week moeten we naar de gladde blinkende parketvloer van de echte grote theaterzaal in Dakota, en voor die tijd moet er nog veel gebeuren...

  Op maandag beginnen we met het maken van onze trailer, op voorhand bedenken we al dat deze een groot succes ‘moet’ worden op Facebook en andere media.Nu nog uitvoeren.

  De personages moeten af zijn ­- en van teen tot kruin aangekleed - net zoals het binnen twee weken in de zaal zal zijn. Een hele ploeg verzamelt zich in een fotostudio in Amsterdam: een regisseur, een kleedster, visagisten, een lichtman, een cameraman, een productiemeisje en wijzelf. Al deze mensen werken de hele dag fantastisch hard, gewoon omdat ze ons willen helpen. Dankzij deze mensen kunnen wij een trailer met kwaliteit afleveren en bovendien hebben we die dag heel goed gelachen.

  Als we de volgende dag, in de winkel, willen beginnen met repeteren, blijkt onze trailer al af te zijn! We zijn er zo blij mee (we love you, Jon)! Nadat we hem zelf 47 keer bekeken hebben beginnen we, met vertraging, weer te repeteren.

  Niet erg, die vertraging, want deze week werken we dag en nacht. Van 10u tot 22u. Vrijdag komt er een eerste doorloop. Dit wil zeggen dat we voor de eerste keer alles achter elkaar doorspelen. Zonder onderbreking, zonder naar de tekst te kijken.

  We repeteren en repeteren en repeteren nóg eens en op donderdagochtend krijgen we daar getuigen van. We krijgen een klas op bezoek; jongeren met hun enthousiaste drama-meester die simpelweg komen kijken naar onze repetitie. Ze krijgen een woordje vooraf, onze regisseuse legt uit wie wij zijn, wat wij aan het doen zijn en wat nu juist een toneelstuk is. Lieve mannekes die heel flink en geïnteresseerd kijken en luisteren. Op hun tijd gaan ze even helemaal uit hun dak als de scène wat heftig is, of als ze er achter komen dat het meisje van de Vodafone reclame één van ons is.

  Het is vrijdag, dag 5 van week 4 van de expeditie. We zijn moe hier in de winkel van de preparatie van afdeling A-11 van de Dutch Twinkle fabriek, maar het is onze laatste dag hier, dus we moeten knallen. We repeteren weer de ganse dag en in de avond merken we het... ja, we zijn klaar om naar Dakota te gaan. De doorloop was geslaagd, we zijn klaar om het theater in te gaan. Maar dat wil zeggen: de winkel uit.

  Week 5.

  Vandaag is het zo ver. We laten wat wij gemaakt hebben van de leegstaande winkel aan de wereld zien en dan gaan we weg. We nemen alles mee en verhuizen. Het was fijn hier. Als het kan, komen we terug.

  Dag vishandel! Dag kippie! Dag Bart Smitt! Dag, alle vriendelijk binnen wandelende mensen!

  We hopen jullie snel terug te zien, in het theater!

   

  Aline Nuyens, Toneelgroep Bouillabaisse


  Rabbit in the Headlight van Bouillabaisse speelt van 5 t/m 8 juni. Voor meer informatie, klik hier.

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN