Volg ons: Facebook Twitter

  Wat een talent bij Sterren van Escamp!

  Escamps talent verzamelde zich afgelopen zondag 7 juni in Theater Dakota. Daar vond de finale van de talentenjacht ‘Sterren van Escamp’ plaats. Op het podium van Dakota zongen, dansten en speelden de talenten zich de longen uit het lijf. Het was een middag waar Theater Dakota met trots op terugkijkt. De talentenjacht (‘nieuw talent op het podium’) sloot naadloos aan bij de Week van de Amateurkunst (WAK, 30 mei t/m 7 juni).

  De artiesten hadden zich allemaal door de voorronde heen gezongen of gedanst. Op woensdag 3 juni kregen ze een workshop (coaches: Patty Broese van Groenou, Monica Triga en Sara Vesseur), waarin ze aan de slag gingen met podiumpresentatie en contact maken met het publiek. Zo werden ze helemaal klaargestoomd voor de finale. De talenten hadden erg goed naar de tips van de coaches geluisterd; erg knap hoe ze zich binnen een week nóg meer ontwikkeld hadden.

  De finale was een zeer gevarieerde middag: van jong tot oud. Geschoold, dan wel self made. Eigen werk of cover, zelf begeleidend op gitaar, dan weer met orkestband. Er zijn ook nieuwe contacten ontstaan: zo gaan de talenten Manouk en Delila samen met Koningsdag optreden in het Vondelpark. Finalist DJ Jimmy D koos ervoor om in plaats van in de finale te staan de hele middag in de foyer/het café van Theater Dakota te draaien. De talenten en de bezoekers van Sterren van Escamp genoten er zichtbaar van!

  De acts werden beoordeeld door de jury bestaande uit René Baron (Stadsdeeldirecteur Escamp), Patrick Kockelkoren (Residentie Orkest), Patty Broese van Groenou (danseres en choreografe) en Jolanda Boejharat (Cultuurschakel). Aan de jury de zware taak om de winnaars te kiezen, die als prijs optredens wonnen tijdens Parkpop (28 juni 2015) en tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Residentie Orkest op 16 januari 2016. Vanwege de vele talenten en het verschil in genre en ervaring, besloot de jury meerdere winnaars te kiezen. 

  Winnaars
  De winnaars die op Parkpop zullen optreden zijn de zangeressen Lois Beekhuizen, Manouk Pheifer, Rachell Brown en Sophie van der Wal. Tijdens het nieuwjaarsconcert van het Residentie Orkest kun je de winnende optredens zien van Lois Beekhuizen, Manouk Pheifer en dansgroep Beweigi.

  Het was een geweldige middag met een enthousiast publiek, dat luidkeels aanmoedigde, lachte en applaudisseerde. ‘Wat is het toch mooi om zoveel talent te zien’, zei een bezoeker. 

  Op naar Sterren van Escamp 2016! 


  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN