Volg ons: Facebook Twitter

  Vernieuwing bij Naar de film met Rob!

  Wie in juli naar Naar De Film Met Rob in Theater en Filmhuis Dakota is gegaan, die heeft het al gezien. Rob houdt zijn inleiding bij de film tegenwoordig vanachter een katheder. Een spreekstandaard met lampjes! Geen gepieg meer in het donker of naar de grond vallende velletjes papier. Veel mensen zijn hier al getuige van geweest. De opkomst op de donderdagavonden was groot. Bij Boyhood en Il Capitale Umano samen kwamen er méer dan 60 mensen opdagen!

  Toch is de grootste verandering bij Naar De Film Met Rob niet die katheder. De grootste verandering zijn dat na de zomervakantie:

  • op twee vrijdagochtenden in maand om 11.00 uur er een Ouwerwetse Gezellige Film-ochtend is, met een gratis kopje koffie of thee én een bonbonnetje én een pauze, maar zonder inleiding;
  • op twee dinsdagavonden in de maand om 19.30 uur er een Naar De Film Met Rob is, met een gratis bakkie én een inleiding op de film

  We beginnen op vrijdagochtend 4 september en dinsdagavond 8 september met de film X+Y. Een Engelse film over een jongen met een geniale wiskundeknobbel, die wel goed kan rekenen maar nogal onhandig is in de omgang met andere mensen, vooral meisjes.....

  Tot 27 augustus is de bioscoop van Dakota gesloten. Voor de liefhebbers die niet te verlegen zijn om een Pathé Theater te bezoeken heb ik desalniettemin twee tips (eerder gepubliceerd op www.grenzeloos.org):

  Twee zomertips
  Mocht het eens een dagje regenen of juist veel te warm zijn, dan is beschutting of verkoeling aan te raden in de dichtstbijzijnde bioscoop. Mocht je er bovendien niet in geslaagd zijn je kinderen te lozen in een vakantiekamp, dan komen twee animatiefilms zeker in aanmerking. Voor jong en oud.

  Om te beginnen Inside Out (overigens te zien in Dakota vanaf eind september). Over een meisje van elf jaar dat verhuist van Minnesota naar San Fransisco. Ze doorleeft een dubbel afscheid: van haar thuis in Minnesota (huis, school, vrienden, schaatsen) en van haar kindertijd. Ze raakt wat in de war. Haar 5 basisemoties – blij, bedroefd, bang, boos en walging – strijden om voorrang. Die emoties worden verbeeld door animatie-poppetjes die haar vanuit een HOOFDkwartier aansturen. Mooi en ingenieus gedaan.

  Dan draait vanaf 29 juli ook De Kleine Prins in de bioscopen. Eveneens een animatiefilm met meerdere lagen, dus geschikt voor jong en oud. Eveneens met de menselijke emotie als onderwerp. Naar het wereldberoemde boek Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry. De voorvertoning was veelbelovend!

  Rob Lubbersen


  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN