Volg ons: Facebook Twitter

  Tranen in de filmzaal van Dakota

  “De emoties gierden af en toe door de filmzaal bij de vertoning van Philomena. Uit meegevoel met het lot van de gestrafte ongehuwde moeder. En om wat ze doormaakt bij de speurtocht naar haar verdwenen kind. Er was ook herkenning. Een bezoekster: “Ik heb bijna net zoiets meegemaakt. Hier in Den Haag. En wij waren niet eens katholiek, maar Nederlands Hervormd. Ik  kreeg een kind toen ik zestien was. Niet getrouwd en het kind was nog zwart ook! Iedereen stond op zijn achterste benen. Gelukkig was mijn moeder een sterke en vrijzinnige vrouw die ons bij elkaar kon houden.”

  In Ierland hadden tot 1996 maar liefst 30.000 (!) meisjes minder geluk.” Zo luidt een deel van mijn bespreking van Philomena, zoals ik die heb geschreven voor www.grenzeloos.org. Het was een aangrijpende film waar we in Naar De Film Met Rob geboeid naar hebben gekeken. Nog niet gezien? Doen! De moeite waard!

  Op 25 maart staat al weer de volgende Naar De Film Met Rob op het programma. Dat wordt All Is Lost. Ik heb hem al bekeken. Ongelofelijk hoe Robert Redford helemaal in zijn eentje één uur en drie kwartier de aandacht weet te vangen. Hij doet dat met zijn worsteling tijdens een zeiltocht over de onmetelijke Indische Oceaan. Een worsteling met schipbreuk, onweer, storm en metershoge golven. Zonder woorden voert hij een wanhopige strijd met de elementen. Hoe dat afloopt? Kom maar kijken op dinsdagmiddag de 25e naar deze uiterst aparte film met voorafgaand om 15.30 een korte lezing in het vertrouwde kader van: Naar De film Met Rob!

  Groeten, 

  Rob Lubbersen
  Naar de film met Rob 

   


  Kijk HIER voor de data van 'Naar de film met Rob' in 2014. De volgende film die vertoond wordt in 'Naar de film met Rob is All is Lost op dinsdag 25 maart (aanvang inleiding 15.30 uur, aanvang film 16.00 uur). 

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN