Volg ons: Facebook Twitter

  Samen huilen van ontroering

  Het jaar 2015 is nogal nat begonnen. In plaats van sneeuw viel er veel regen. Storm!

  Dat was buiten. Binnen, in het warme en droge theater Dakota, viel er zowaar óók nattigheid te ontwaren. Bij de eerste twee films die dit jaar werden vertoond, werd er menig traantje weggepinkt. Dat geldt voor Pride en voor Onder het Hart. Allebei films met hele sterke momenten van ontroering. Van Pride is op 21 januari de dvd uitgekomen, dus wie de film niet gezien heeft en alsnog een potje wil janken: kopen die dvd! Voor een inhoudelijke bespreking kun je nog terecht bij www.grenzeloos.org.

  Behalve ontroering was er bij deze films tijdens Naar De Film Met Rob weer de nodige gezelligheid. Bij de deskundige (!!!) inleiding is er altijd gelegenheid voor vragen en opmerkingen. En na afloop is er bij een genoeglijk glaasje menig verhelderend gesprek op gang gekomen. Met andere woorden: doen op die dinsdagmiddag!

  De eerstvolgende Naar De Film Met Rob is op 10 februari. Dan draait Miss Julie. Een film van Liv Ulman naar een toneelstuk van August Strindberg. Over een rijke aristocrate die een van haar bedienden wil verleiden, hetgeen tot ernstige verwikkelingen leidt. Met in de hoofdrol Jessica Chastain.

  En voor mensen met geduld, voor wie niet al onmiddellijk is gerend naar een Pathé Bioscoop om The Imitation Game te zien: die film komt in maart naar Dakota! En dan kun je hem bij mij zien. Vanzelfsprekend met commentaar, nazit, gratis kopje koffie of thee en misschien wordt dat wel weer … samen huilen van ontroering.


  Rob Lubbersen


  Kijk HIER voor de data van 'Naar de film met Rob' in 2015. De volgende film die vertoond wordt in 'Naar de film met Rob is Miss Julie op dinsdag 10 februari (aanvang inleiding 15.30 uur, aanvang film 16.00 uur). 

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN