Volg ons: Facebook Twitter

  Quartet: teder en leuk

  Gelachen! Dat werd er! Alle kijkers naar de film Quartet hadden lol op dinsdag 25 juni. De film draait nu al vijf weken in Dakota, maar toch waren er op deze middag 16 mensen op af gekomen. Dertien van hen gingen Naar De Film Met Rob. Met mij dus. Samen naar de bioscoop met een praatje vooraf en een nazit.

  Voor mij was het de derde keer dat ik Quartet zag. Op 15 mei had ik er ook al een inleiding bij gegeven. Desalniettemin waren er nu, terwijl ook de zon begon te schijnen, toch dertien mede-gangers. De eerlijkheid gebiedt te vertellen dat ik na afloop hoorde dat twee dames eigenlijk een andere film hadden verwacht, namelijk A Late Quartet. Zij zaten tijdens mijn inleiding de hele tijd te wachten tot ik zou beginnen over Christopher Walken, de hoofdrolspeler in díe film. Maar ja, dát gebeurde dus niet. Want in Quartet zijn de hoofdrollen voor o.a. Maggie Smith en Michael Gambon. En de film is van Dustin Hoffman. Hij maakt op zijn 75e zo zijn regie-debuut. Met een film over een tehuis voor gepensioneerde muzikanten. Zij bereiden een gala-avond voor met muziek van Verdi. Jeweetwel, van La Traviata, de Aïda en natuurlijk Rigoletto.

  Bij het napraten bleek dat iedereen zich prima had vermaakt. Ook de dames van de 'verkeerde film'. Bijna niemand vond het ondanks alle ouwetjes een typische 'bejaardenfilm'. Een sfeervolle, tedere rolprent met humor, die mening overheerste.

  Zo werd het eerste seizoen van Naar De Film Met Rob deze dinsdagmiddag op aangename wijze afgesloten. Op naar het zomerprogramma! 

  Rob Lubbersen
  Naar de film met Rob


  Naar de film met Rob gaat gewoon door in de zomer op donderdag 18 juli, 1 augustus en 15 augustus. Kijk HIER.  

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN