Volg ons: Facebook Twitter

  Op naar Gloria!

  Zo! De kop is er af. Het nieuwe filmseizoen van Dakota is begonnen. En dus ook Naar De Film Met Rob.

  Dinsdagmiddag was de start met Alceste à Bicyclette. Een Franse film over twee acteurs die een stuk van Molière instuderen. Om precies te zijn: De Mensenhater. Daar wilde ik zoveel over vertellen dat mijn inleiding nog lang niet klaar was toen het licht uitging en de film startte. Een mooie film waarin film en toneelstuk steeds meer in elkaar overvloeien. Zo mooi, dat na de slotscene 'mijn' gezelschap nog even heel stil bleef zitten.

  Donderdagavond was het weer raak. Ditmaal met de bijna-Gouden-Palm-winnaar Borgman. Een film die minstens honderd waarommen oproept. Maar dankzij mijn vanzelfsprekend uiterst degelijke en vakkundige inleiding was de film aardig te volgen. Toch? Nou ja, een klein clubje heeft er nog een uur over nagepraat!

  En nu op naar Gloria. Een film over het liefdesleven van een Chileense vrouw van 58 jaar. Met expliciete sex. Door de Filmkrant bejubeld als “een schitterende film”.  Met een bekroonde hoofdrolspeelster. Voor haar rol in Gloria kreeg Paulina Garcia in Berlijn de Zilveren Beer voor 'beste actrice'. Wie deze film met mijn inleiding en een gezellige nazit wil zien: kom naar Theater en Filmhuis Dakota op dinsdagmiddag 24 september om 15.30 uur of op donderdagavond 26 september om 18.30 uur.

  Tot dan!

  Rob Lubbersen
  Naar de film met Rob


  Naar de film met Rob met de film Gloria op dinsdag 24 september (aanvang inleiding 15.30 uur) en donderdag 26 september (aanvang inleiding 18.30 uur). Andere data dit seizoen zijn: 8,10, 22 en 24  oktober / 12, 14, 26 en 28 november / 10 en 12 december. Kijk HIER.  

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN