Volg ons: Facebook Twitter

  Ook in ZUID57: Studio Leon Thier

  Het gebouw ZUID57 aan de Zuidlarenstraat is niet alleen Theater en Filmhuis Dakota. ZUID57 is meer. Je kunt er cursussen volgen (van muziek tot schilderen en van talen leren tot dansen), een hapje eten of wat drinken in Café ZUID57 én er zijn ruim 30 bedrijven in ZUID57 gehuisvest. Hier via deze blog stellen we de ondernemers in ZUID57 voor.

  Deze blog: Studio Leon Thier / Architectuur / Interieur


  Studio Leon Thier is een ontwerpbureau met ervaring in de realisatie van allerlei projecten: klein en groot, van complexe gebouwen tot interieur en transformaties van bestaande gebouwen. Wij maakten ook het ontwerp voor de verbouwing van Zuid 57 waarin Theater Dakota is gevestigd.

  Onze ambitie is om ruimte te maken voor de dromen die mensen hebben over hun werk- woon- of leefomgeving. Begin 2017 zullen wij met een bijzonder project starten waar werken, wonen en leven samen gecombineerd worden in de Binckhorst, Den Haag.

  Architect Van Klingeren, een internationaal befaamd architect, ontwierp eind jaren ‘60, begin ‘70 gebouwen als de beroemde Meerpaal in Dronten en het Karregat in Eindhoven. Minder bekend was de Jeugdherberg Ockenburgh in Den Haag. Van Klingeren maakte een glazen gebouw in het bos. Na een artikel in de NRC, waarin het gebouw vergeleken werd met het wereldberoemde ‘Eameshuis’, zagen bestuurders het gelijk in voor behoud van dit gebouw. Studio Leon Thier en HVE architecten bedacht om het gebouw te verplaatsen naar de Leyweg in Den Haag en er een Medialab in te huisvesten ter versterking van de culturele component in dit stadsdeel.(http://studioleonthier.nl/projecten/redding-jeugdherberg-ockenburgh).

  Met een studie naar de mogelijkheden van het unieke gebouw lukte het om het wereldberoemde gebouw te behouden. Externe omstandigheden gooiden roet in het water, waarop het gebouw lange tijd op een werf in Pijnacker opgeslagen bleef.

  Begin 2014 vonden beide architecten in Stebru een ontwikkelaar die nieuwe kansen zag in het project. Er werd gestudeerd op een aantal concepten en plekken in de stad waar het gebouw van Van Klingeren initiator zou kunnen zijn voor nieuwe ontwikkeling als ontmoetingsgebouw. Uit deze studie kwam de plek aan de haven van de Binckhorst en aan de nieuwe centrale ontsluitingsweg naar voren. Het gebouw kan katalysator worden voor een samenbundeling van functies zoals horeca, short stay, wonen en werken, een grote Co-Workings Space voor Start-Ups en de nodige parkeervoorzieningen.

  Het herbouwen van het gebouw zal in Nederland de grootste verhuizing van een gebouw in jaren worden. “Frank is een binck!”

  Studio Leon Thier zit naast de ingang van Zuid57.

  Voor meer informatie over ons, dit project en andere kunt u onze website bezoeken www.studioleonthier.nl en ons volgen via:
  Twitter: https://twitter.com/SLTarchitecten
  Facebook: https://www.facebook.com/StudioLeonThier


  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN