Volg ons: Facebook Twitter

  Ook in ZUID57: Ateliers Antarctica

  Het gebouw ZUID57 aan de Zuidlarenstraat is niet alleen Theater en Filmhuis Dakota. ZUID57 is meer. Je kunt er cursussen volgen (van muziek tot schilderen en van talen leren tot dansen), een hapje eten of wat drinken in Café ZUID57 én er zijn ruim 30 bedrijven in ZUID57 gehuisvest. Hier via deze blog stellen we de ondernemers in ZUID57 voor. 

  Deze blog: Ateliers Antarctica


  Hoe staat het bij Ateliers Antarctica?

  Ateliers Antarctica is dit seizoen 2015/2016 gestart in de ateliers voor beeldende kunsten op Zuid57 en het was natuurlijk spannend. Hoe zou dit eerste jaar verlopen ? Gaan we ons doel, een mooi aantal afwisselende cursussen en docenten aanbieden, halen? De beeldend kunstenaars waarvan een aantal al lessen gaf in de ateliers wilden dóórgaan als zelfstandige docenten en nieuwe collega's waren gewenst! Stichting Ateliers Antarctica werd de naam!

  De enthousiaste opening door wethouder Joris Wijsmuller was het goede begin en navolging liet niet lang op zich wachten. Het hechtere onderlinge contact tussen de docenten in deze nieuwe organisatievorm werpt vruchten af. Door onderlinge samenwerking zijn verdere ideeën voor cursussen ontstaan. Vooral in dit tweede deel van het seizoen melden zich nieuwe docenten met hun lessen. Zij zien dat de ateliers levendig zijn en dat cursisten zich in de bijzonder prettige sfeer kunnen ontwikkelen. Naast de jaarcursussen zijn de wisselende korte series van lessen zoals Japans schilderen, keramiek, tekenen of edelsmeden goede introducties naar de ateliers. Bijzondere initiatieven als mindfulness of boetseren 'op locatie' in Gambia zijn inspirerende ontwikkelingen die verder reiken! Op de locatie ZUID57 waar toneel, film, dans, en muziek te beleven valt en jonge ondernemers hun cultuur inbrengen voelen de beoefenaars van beeldende kunsten zich helemaal thuis !

  Hetty Looman
  Ateliers Antarctica
   

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN