Volg ons: Facebook Twitter

  Nu al een klassieker!

  Op zondag 12 oktober was de eerste editie: 'Nieuwe Klassiekers' van kleinkunstkenner Daan Bartels en muzikant Sjors van der Panne. Wat een succes, een bijna uitverkochte zaal. En dat voor een eerste editie! Daan en Sjors (op 12 oktober met Hubert-Jan Horrocks en Peter Pluer) speelden, vertelden en zongen de sterren van de hemel!

  Je hebt van die liedjes die iedereen kent: Het dorp, Laat me en Vluchten kan niet meer bijvoorbeeld. Maar hebben deze klassiekers ook opvolgers? Ja hoor! Dat zijn de Nieuwe Klassiekers. Daan Bartels kan daar als geen ander over vertellen en Sjors van der Panne zingt en speelt het oude en het nieuwe repertoire vol passie. Een heerlijke middag! Dit theaterseizoen nog op 14 december, 15 februari en 12 april (steeds een wisselende samenstelling van repertoire, geen middag is hetzelfde).

  Hieronder twee reacties van enthousiaste bezoekers!

  Namens Theater Dakota: jongens, veel succes met de volgende edities van 'Nieuwe Klassiekers'. Volgens ons nu al een klassieker!


  Hallo Sjors en Daan,
   
  Even aan jullie vertellen dat ik genoten heb van jullie optreden/concert/voorstelling afgelopen zondag in Theater Dakota in Den Haag. Ik luister al langer graag naar de teksten en de stem van Sjors. Wat mooi is in het leven, maar ook wat moeilijk of lastig is, komt voorbij en dat breng je heel goed over, Sjors! En Daan, veel dank voor je mooie verhaal, voor de uitleg en de ‘verbanden’, voor het delen van je muzikale herinneringen, die zo herkenbaar en vooral fijn zijn. De wisselwerking tussen jullie, samen op reis door de muziek met Hubert-Jan en Peter, het werkt aanstekelijk als je in het publiek zit. Veel dank voor een heerlijke middag!
   
  Hartelijke groet van Leidus

  Zondagochtend 12 oktober vertrok ik in alle vroegte vanuit station Hoensbroek naar de randstad. Waarom? Samen met Patrick Bax ging ik naar ‘Nieuwe Klassiekers, het concert’ van chansonnier Sjors van der Panne (o.a. Zeg me dat het niet zo is) en kleinkunstkenner Daan Bartels (van Het Lied www.hetlied.nl). Daan vertelt verhalen over oude en nieuwe klassiekers en Sjors zingt. In zijn verhalen vertelt Daan over zijn passie voor het betere lied. Hoe hij via de platenkast van zijn ouders kennis maakte met Robert Long, Martine Bijl en Rob de Nijs, maar ook zijn latere ontmoetingen en interviews met de grote vaderlandse liedmakers. Soms grappig, dan weer serieus, maar altijd vol bewondering. En Sjors zingt. En hoe? Fantastische vertolkingen geeft hij ten beste van ‘Laat me’ van Ramses Shaffy, ‘De verzoening’ van Frank Boeijen en ‘Heb het leven lief’ van Liesbeth List, maar ook zijn eigen toekomstige klassiekers. Je merkt aan alles: Sjors speelt niet een zanger, hij is de zanger. Een artiest die leeft voor zijn muziek en woont in zijn teksten. Je merkt het al, ik heb een geweldige middag gehad. Dus als ik je een theatertip mag geven: Sjors & Daan, van harte aanbevolen…..dus gaan!!! Nog te zien: 14 dec, 15 feb, 12 april in Theater Dakota, Den Haag.

  Marc Didden


  Klik HIER voor meer informatie over Nieuwe Klassiekers en kaartverkoop. 


  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN