Volg ons: Facebook Twitter

  Before Midnight met Rob

  Ruzie in de tent!

  Ha! Wat voor film gaan we zien? Op dinsdag 11 juni was het Before Midnight. Een premierefilm! En twaalf mensen gingen mee Naar De Film Met Rob. Sommigen al voor de 5e of 6e keer! Gezellig. Samen naar de film, met een informatief verhaal erbij.

  Zo vertelde ik iets over de voorgeschiedenis van de film. Dat er al twee films vóór zitten: Before Sunrise (1995) en Before Sunset (2004). Ook allebei films van Richard Linklater over het stel Jesse en Céline. Allen met Ethan Hawke en Julie Delpy in de hoofdrollen.

  In Before Midnight (2013) zijn Jesse en Céline inmiddels veertigers en negen jaar partners. Ze gaan op vakantie in Griekenland. Vrienden regelen een hotelkamer zodat zij samen, zonder hun dochters, een romantische avond en nacht kunnen beleven. Echter, dan openbaren zich ernstige barsten in hun relatie. In heftige dialogen gaan ze elkaar te lijf. Ruzie! Komt dit nog wel goed?

  Na inleiding en film gingen we naar de foyer om onder het genot van een gratis kopje koffie of thee ongedwongen na te praten. Er volgde een geanimeerde discussie. De meningen over de film liepen sterk uiteen. Een enkeling had genoten van de scherpe dialogen. Een ander was erdoor geprikkeld. Maar weer een ander vond de film traag en was wat teleurgesteld: te weinig actie, te veel gepraat. Meer een goed toneelstuk of een hoorspel dan een film eigenlijk.

  Opmerkelijk was dat de mannen het positiefst over de film oordeelden. Op de vraag of Jesse en Céline bij elkaar zullen blijven, lag de verhouding precies andersom. De meeste vrouwen verwachtten dat dit wél zo zal zijn, terwijl de aanwezige mannen zich een stuk pessimistischer toonden. Opmerkelijk! Misschien zal een volgende film in de serie niet beginnen met Before, maar met After...

   

  Rob Lubbersen

  Naar de Film met Rob


  Dinsdag 25 juni kunt u weer 'Naar de Film met Rob'. De inleiding start om 15.30 uur, de film begint om 16.00 uur.

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN