Volg ons: Facebook Twitter

  Met volle maag naar het nieuwe filmjaar

  Zo, de laatste Naar De Film Met Rob van 2013 zit erop.

  De film Het Diner zorgde voor héél veel napraat. Vooral omdat de film wat andere wendingen kent dan het boek van Herman Koch. Boek en film, altijd een lastige verhouding. En soms gaat de film véél sneller. Te snel. Want echt, dames, het was Michel en niet Rik die de zwerfster in het pinhokje een trap gaf. Wat weer te maken zóu kunnen hebben met die afwijking van zijn vader Paul en misschien ook wel met een stoornis bij zijn moeder Claire. Enzovoort!

  Het afgelopen jaar zijn er maar liefst 449 mensen Naar De Film Met Mij geweest. Samen zagen we 20 films. Persoonlijk vond ik vooral erg mooi: Anna Karenina, Life of Pi, Quartet, Amour, Borgman, Behind the Candelabra en Blue Jasmine. Qua bezoekersaantal kwam Hoe Duur Was De Suiker met 69 toeschouwers bij twee voorstellingen bovenaan te staan.

  Nou dacht ik toch dat de mensen vooral voor mijn swingende inleidingen kwamen. Maar bij Hoe Duur Was De Suiker deed Mark Kalsbeek die! En ik heb begrepen dat er ook nog lieden zijn die wel een kaartje kopen voor Naar De Film Met Rob, maar die eigenlijk alleen geïnteresseerd zijn in het daarbij geschonken gratis kopje koffie of thee. Ze missen wat!

  In 2014 staan ons weer vele prachtige films in Theater Dakota te wachten. Nu al weten we dat op 7 januari vertoond wordt Inside Llewyn Davis. Een film van de beroemde gebroeders Coen. Die hebben ook Fargo gemaakt, The Big Lebowski en No Country For Old Men.

  Op 21 januari is Gravity geboekt. Een 3D-film. Alsof je met Sandra Bullock en George Clooney mee door de ruimte zweeft. Dankzij de projector van Dakota een 'buitenaardse' ervaring.

  Tot de volgende keer!

  Rob Lubbersen
  Naar de film met Rob 


  Kijk HIER voor de data van Naar de film met Rob in 2014. 

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN