Volg ons: Facebook Twitter

  Lionel aan het woord!

  Weer verliefd worden op muziek tijdens The Evolution of R&B

  “R&B moet een podium krijgen in Den Haag”. Dat vindt Lionel Grauwde, een jongen uit Escamp, vlakbij Theater Dakota met een voorliefde voor R&B-muziek. “Voor urban-muziek en R&B gaat men vooral naar steden als Rotterdam en Amsterdam. Ik wil graag dat Haags (R&B) talent ook zichtbaar wordt! Het wordt tijd voor een R&B-evenement in Den Haag”. En dat gebeurt ook, op initiatief van Lionel met een beetje hulp van Theater Dakota: op zaterdag 30 april vindt The Evolution of R&B plaats. Voorafgaand een workshop R&B-zang voor iedereen die wil werken aan zangtechniek en podiumpresentatie én daarna een geweldig concert met de beste R&B-acts van dit moment: Jhilani Wijsman, Mushroom Mosis en Magic & Beyond. Na het concert is er een vocale jamsessie. De workshop begint om 18.30 uur (€2,50, studenten €2), het concert begint om 20.15 uur (€7,50, studenten €5, Ooievaarspas €3,75). Meer informatie en kaartverkoop: kijk op www.theaterdakota.nl.

  Lionels talent is ook ontdekt, door Theater Dakota. Tijdens het Lichtjesfeest (november 2015) trad Lionel samen met zijn groep UP! op. Het was een erg goed optreden. Als vervolg daarop (Dakota hoorde van de plannen van Lionel om R&B in het theater terug te brengen) bood Dakota een kans aan Lionel om een avond te programmeren. Dat is goed gelukt; er staat een prachtig programma. Lionel: “De acts tijdens het concert geven de evolutie van R&B mooi weer. Het begint met een singer-songwriter met blues- en soulinvloeden. De tweede en derde act worden door een band begeleid. Deze acts laten zoveel mogelijk R&B-stijlen horen: blues, soul, jazz, Motown en de nieuwe stijl trapsoul. De bezoekers worden meegenomen op een muzikale reis terug in de tijd (covers), maar we kijken ook vooruit met nieuw werk”.

  Lionel is blij dat hij deze kans heeft gekregen: “Ik word als ‘onervaren’ wijkbewoner gesteund om mijn talenten te gebruiken. Je hoeft geen professional te zijn, met een titel, om je passie uit te oefenen!”. De muzikale helden van Lionel? “Dat zijn Justin Timberlake, Brandy, JoJo, BoyzIIMen, Brian McKnight, Michael Jackson, Joe en Destiny’s Child. The Evolution of R&B op 30 april in Dakota wordt een feestje. Het is een reminder voor het publiek; dat men niet vergeet hoe gaaf en vernieuwend R&B-muziek was én is!”. 

  Meer info en kaartverkoop The Evolution of R&B, klik HIER. 


   

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN