Volg ons: Facebook Twitter

  Lekker Keten!

  Het is een grote keet in de theaterzaal van Theater Dakota. Muziekinstrumenten, verkleedkleren, dozen en andere rommel. Er wordt hard gerepeteerd voor de voorstelling: Keet. Keet is een voorstelling speciaal voor kinderen van 4 t/m 10 jaar die zich weleens vervelen in de zomervakantie.

  Als de acteurs zich vervelen dan gaan ze toneelspelen en muziek maken. Het meisje heeft heel veel verkleedkleren en de jongen kan overal muziek mee maken. Samen kun je de allerleukste dingen verzinnen, maar samen spelen is moeilijk, voor je het weet maak je ruzie. In de voorstelling hebben ze daar iets op gevonden, maar of dat iets oplost…

  Voor sommige kinderen zal dit misschien de eerste keer zijn dat ze een voorstelling bezoeken. Dan is het leuk om vooraf even met ze te praten over wat ze denken dat een voorstelling is. In een voorstelling wordt vaak een verhaal verteld. Dit kun je op heel veel manieren doen. In de voorstelling Keet zullen we je het vooral laten horen met muziek en geluiden en laten zien door toneelspelen en uitbeelden. Er wordt maar heel weinig gesproken. Sommige kinderen vinden dat een beetje gek. Maar je kunt natuurlijk ook heel goed een verhaal vertellen zonder heel veel te kletsen.

  Na afloop van de voorstelling hebben de kinderen waarschijnlijk zin om hun eigen keet (hut) te bouwen. Dit kunnen ze doen tijdens de KeetWeek in Theater Dakota, maar natuurlijk ook thuis!

  Kijk eens goed om je heen. Waarvan zou je allemaal een hut kunnen bouwen? En wat zou je kunnen gebruiken om leuke toneelstukjes mee te spelen? De bontjas van je moeder als puppy hond, de pollepels als drumstokken en oude lappen als prachtige jurk! Of misschien kun je zelf iets knutselen van oude spullen en afval?

  Fijne zomer! 
   

  Sara Vesseur
  educatie Theater en Filmhuis Dakota 

  Fotocredits: Anna van Kooij 


  Kijk HIER voor meer informatie over de KeetWeek en de kinderfilms in de zomer.

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN