Volg ons: Facebook Twitter

  Kinderboeken Markt 2016

  Kinderboekenmarkt Den Haag: feestelijke 40ste editie
  Een kwartiertje lezen per dag, hoe leuk kan het zijn om in een andere wereld te belanden. Dat kan, door te lezen! Op de Kinderboekenmarkt in Den Haag komen schrijvers en illustratoren om hun passie voor boeken door te geven aan voorlezers, beginnende lezers en leesmonsters. Kinderen kunnen vragen stellen, heerlijk snuffelen tussen honderden boeken en workshops volgen.

  Jubileum
  Voor de 40ste keer vindt dit gratis evenement plaats, waar veel bekende kinderboekenschrijvers al kwamen voor ze bekend werden. En voor de tweede maal zijn we te gast in het prachtige gebouw Zuid57. Er zijn boeken voor alle leeftijden en leesniveaus over spannende, lieve of serieuze onderwerpen. Heel veel schrijvers en illustratoren vertellen over hun boeken op het podium van de filmzaal. Zij lezen voor en tekenen live.  Presentatrice Jet Sol (Omroep West) interviewt samen met onze kindergastvrouw schrijvers op het podium. Knuffel Nijntje of scoor een handtekening van Geronimo Stilton.

  De Koekjestrommel
  Er is een feestelijk opa en oma programma De Koekjestrommel met superleuke workshops om samen te doen. Vraag je opa of oma mee om je te komen voorlezen (met koekjes erbij) in een van de fijne voorleesstoelen en vervolgens samen te schilderen. En daarna luisteren jullie naar het optreden van de vioolleerlingetjes van Jasmin Raïs. Het optreden van Orkest Morgenstond zal gaan over een Opa die zijn kleinkinderen kwijt is. Natuurlijk komt alles goed! Dan zingt iedereen het lied ‘M’n opa’ van Annie M.G.Schmidt uit volle borst mee!

  Taalpaviljoens
  In de Taalpaviljoenen maken lezers kennis met Gebarentaal en Engelse, Spaanse, Duitse en Turkse boeken en buitenlandse schrijvers.

  Kijk voor het hele programma op onze site. Zondag 16 oktober, ZUID57 en Theater Dakota, open van 11.00-17.00 uur. Toegang gratis. De Kinderboekenmarkt, daar moet je geweest zijn! 


  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN