Volg ons: Facebook Twitter

  Jesse van DMT2B: van danser naar commando

  Danstheatergezelschap DMT2B stond met zijn vijfde voorstelling (‘Op de dag dat ik werd geboren’) in Theater Dakota op donderdag 18 en vrijdag 19 december in Dakota te zien. De zesde voorstelling (‘Het leven als een flits’) is te zien op donderdag 4 en vrijdag 5 juni 2015. Eén van de jonge dansers van DMT2B is Jesse Zwart. Op 14-jarige leeftijd kwam Jesse bij DMT, vijf jaar later danst en speelt hij er nog steeds. “Toen ik begon was DanceMixTheatre (DMT) nog een combinatie van professionele dansers en amateurs. Twee jaar geleden is er een aparte tak gekomen voor amateurs (DMT2B) die ervaring in het dansen willen opdoen en veel willen leren”.

  “Bij DMT2B maken we een combinatie van dans en theater. Tussen de dans door spelen we monologen. We maken met z’n allen de voorstelling, iedereen heeft zijn eigen inbreng. De artistiek leiders van DMT2B, Judith van der Klink en Norman Kouwenhoven, knopen alles aan elkaar. Ze slagen er altijd in om er één mooi geheel van te maken. Dat is ontzettend knap”, vindt Jesse. DMT2B bestaat uit jonge dansers van 14 tot 22. Jesse is erg enthousiast over het gezelschap. “Je krijgt écht de kans om jezelf te ontwikkelen. Je wordt constant uitgedaagd om meer uit jezelf te halen”.

  Hoewel Jesse het dansen en spelen heel erg leuk vindt, gaat hij geen professionele vervolgopleiding doen. “Dansen blijft voor mij een grote passie, iets wat ik graag doe, maar wel als hobby”. Voor zijn toekomst heeft hij andere plannen. “Ik wil heel graag bij de special forces van de Corps Commando Troepen. Dat is een hele zware selectie (3 fysieke selectiedagen) waar maar 5% van alle aanmeldingen doorheen komt.” Door het dansen zit het met de fysiek van Jesse wel snor. “Door het dansen ben ik flexibeler dan andere jongens, ik kan vloeiender bewegen. Daarbij heb ik veel kracht in rug en schouders door het liften. Maar dan nog: het blijft een lastige opgave. Ik ga er voor!”. 

  Jesse en DMT2B zijn te zien in Theater Dakota op donderdag 4 en vrijdag 5 juni. Kaarten en meer info: www.theaterdakota, 070 326 5509 of aan de kassa van Theater Dakota (Zuidlarenstraat 57). Prijs €10 (Ooievaarspas €5). 


  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN