Volg ons: Facebook Twitter

  Het begint met baby's...

  Baby’s, Bach, Bowie & Brahms klinken zondag aanstaande in mijn tweede huiskamer in Den Haag- Theater Dakota, tijdens deel I van de Luistervoorstelling Klanksporen, muziek van begin tot einde.

  Dat betekent dat ik sinds vorige week in mijn aantekeningen ben gedoken, fragmenten (her)beluister en bedenk wat er de vorige keer (in Amsterdam) ook alweer voor suggesties en opmerkingen waren.

  Ik draai de muziekmixen van geluidtechnicus Reinder van der Put nog eens. Vaak geef ik hem specifieke opdrachten, maar in deze serie mocht hij een aantal keren ‘los’! Als je dan, zoals ik, mixen een aantal keren hoort, beginnen details, grapjes en mooie overgangen ineens op te vallen.

  Baby’s ja. De hele serie, die overigens prima in delen te volgen is, heb ik losjes geïnspireerd op het leven en de dood. Associatief als ik ben, gingen de gedachten voor deel I van Klanksporen volgens mij van leven-begin- onbevangen-naar baby’s. Kun je onbevangen als een baby luisteren? Daar heb ik het de 15e ook over. Verder klinken er onder andere een duet tussen telefoon en postelastiek, zang van de steppe en Spinvis!

  Voor deel 2 en deel 3 op 22 en 29 september hoort het publiek fragmenten die pijn verklanken ( o.a. muziek van Theo Nijland), klankschalen, Maarten van Roozendaal, inspiratie van een Grote Meester uit de klassieke muziek bij de Beatles en Tom Waits. En vergeet de quiz ‘doden met een luchtje’ niet…

  Neem je eigen Muziekmijmering mee. Op de 15e ben ik benieuwd naar muziek die jij graag aan een baby zou willen laten horen? Als je CD- of mp3 fragment uitgekozen wordt, mag je vertellen waarom!

  Tot in ‘mijn 2e Haagse huiskamer’ in Theater Dakota,

   

  De Muziekzendeling

  www.brechtjeroos.nl


  Luistervoorstellingen Klanksporen, zondag 15, 22 en 29 september, aanvang 14.00 uur. Bestel HIER uw kaarten. 

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN