Volg ons: Facebook Twitter

  Filmtips 2

  Op het bioscoopscherm woedde een verschrikkelijke storm. Maar in de zaal liep het niet echt storm. In totaal keken er 8 mensen mee naar All Is Lost bij Naar De Film Met Rob op dinsdagmiddag 25 maart. Kennelijk viel deze film bij 'mijn' doelgroep 'uit de boot' en 'in het water'. Jammer, want in mijn inleiding had ik nogal wat pittige pikante details over de enige acteur in deze film: Robert Redford! Trouwens, bij het nagesprek ontspon zich een aardige discussie over het slot van de film. Werd schipbreukeling Redford nou gered? Of werd hij door God uit het water gevist? Of ging ie gewoon dood met een laatste hallucinatie?

  Veel recensenten vergeleken All Is Lost met de grote Oscar-winnaar (7 stuks!) Gravity. Ook al een film waarin een individu wanhopig strijd levert om te overleven. Maar dan in de ruimte in plaats van op een oceaan. Voor wie deze films nog niet gezien heeft: ze zijn zeker de moeite waard.

  Dat geldt ook voor drie andere film die momenteel in het Filmhuis aan het Spui draaien. Te weten Nebraska, Philomena en La Grande Belezza. Alledrie door mij besproken op www.grenzeloos.org.

  In Dakota wordt momenteel behalve All Is Lost ook 12 Years A Slave vertoond. Bekroond met dé Oscar voor Beste Film. Een verhaal over de slavernij in Amerika in de 19e eeuw, dat héél kundig wordt verteld, verfilmd en gespeeld.

  Minder enthousiast ben ik over Kenau. De stukjes acteerwerk die ik daarvan zag stemden me droevig. Veel klassiek Nederlands toneelgeschreeuw. En van collega-geschiedkundigen hoorde ik dat van de inhoud evenmin veel deugt. Daarin is Kenau overigens niet uniek. De grote Amerikaanse productie 300 -Rise of an Empire is weliswaar uiterst spectaculair qua beelden, maar historisch rammelt deze film over de oorlog in de Oudheid tussen Grieken en Perzen aan alle kanten. Veel schijnheilig geroep over 'vrijheid en democratie' om 'blankemannengeweldsporno' te kunnen verkopen, zo zei een mede-bezoeker na afloop.

  Weer wél dichter bij de ware werkelijkheid moet The Monuments Men staan. En dát wordt de volgende film voor Naar De Film Met Rob. Een film met o.a. George Clooney over een speciale groep in het Amerikaanse leger die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers geroofde kunst in veiligheid moet brengen. In ieder geval gebaseerd op ware gebeurtenissen. Op dinsdagmiddag 8 april om 15.30 uur vertel ik er meer over!


  Groeten, 

  Rob Lubbersen
  Naar de film met Rob 


  Kijk HIER voor de data van 'Naar de film met Rob' in 2014. De volgende film die vertoond wordt in 'Naar de film met Rob is The Monuments Men op dinsdag 8 april (aanvang inleiding 15.30 uur, aanvang film 16.00 uur). 

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN