Volg ons: Facebook Twitter

  Een ontroerende film

  Zinderend heet was het op donderdag 1 augustus. Tot in de avonduren lag er een warme deken over Den Haag. Toch kwamen er bijna dertig mensen naar de bioscoop van Theater Dakota. Was het voor de film Monsieur Lazhar? Was het vanwege de voortreffelijke airco in de filmzaal? Of was het om weer eens samen Naar de Film met Rob te kunnen? Waarschijnlijk alledrie die dingen.

  Na de voorstelling dronk bijna iedereen nog een drankje. Op het buitenterras van Dakota. Gezellig en sfeervol! En daar bleek dat niemand spijt had van zijn of haar keuze voor een avondje bioscoop. Monsieur Lazhar vond men een mooie film. Een ontroerende film. Meester Bachir Lazhar bracht in zijn Canadese schoolklasje weliswaar niet alleen “goed nieuws en geluk” (dat betekent zijn naam in het Arabisch), maar hij hielp zijn leerlingen (en zichzelf?) ook bij het verwerken van een verschrikkelijk trauma. Veel bewondering was er voor de acteerprestaties van de kinderen, vooral van Alice en Simon. Enfin, het werd ondanks de warmte (buiten!) weer een geslaagde filmavond, hier in Dakota. Voor herhaling vatbaar!

  Ha! Op 15 augustus is er weer een avondje Naar de Film met Rob. Dan wordt de Oscarwinnaar Amour vertoond. Over een ouder echtpaar in een appartement in Parijs. Met o.a. Jean Louis Trignitant en Isabelle Hupert. Met een inleiding mijnerzijds om 19.30 uur (half acht!).

   

  Rob Lubbersen
  Naar de film met Rob 

   

  PS Wie geïnteresseerd is in mijn bespreking van Hannah Arendt, zie www.grenzeloos.org. (RL) 


  Naar de film met Rob gaat gewoon door in de zomer op donderdag 18 juli, 1 augustus en 15 augustus. Kijk HIER.  

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN