Volg ons: Facebook Twitter

  Een nieuw seizoen Naar De Film Met Rob!

  De kop is eraf! Het nieuwe filmseizoen is begonnen! De eerste keer was al meteen weer een succes! Ongeveer twintig mensen namen met mij plaats in de filmzaal van Theater Dakota. Het was 23 september. Buiten scheen nog een nazomerzonnetje. Binnen begon ik om half vier een korte inleiding bij Fading Gigolo. Een film van Jon Turturro. Met … John Turturro, als gigolo oftewel 'damesplezierder'. Maar ook met Woody Allen, als 'werkgever' van John. En met Sharon Stone, als 'behoeftige dame'. Er werd heel wat afgelachen tijdens de film. Niet in de laatste plaats om de droge jiddische grapjes. Want de film speelt in een joodse wijk in Brooklyn, New York. In mijn inleiding had ik mijn filmgangers al wat ingevoerd in de 'mores' van die wijk. Zoals het fenomeen van de 'shimrom' oftewel de niet-officiële joodse buurtwachters, die o.a. toezicht houden op 'de goede zeden'. En ik wees op de Beth Din en de Din Torah, de rabbijnenrechtspraak ter handhaving van de Joodse wet. Mede door het altijd wat sukkelige optreden van Woody Allen bleef het toch leuk. Bij de nazit bleken de meeste filmgangers zeer tevreden. Trouwens, ook dit keer was de meerderheid van de aanwezigen 'filmgangster', want vrouw, maar dat staat toch wat raar....

  Vanaf nu is er dus weer elke 2e en 4e dinsdagmiddag om half vier een inleiding, om vier uur een film, en na afloop gelegenheid tot een nababbel. Met het bekende gratis kopje koffie of thee!

  De eerstvolgende keer is op 7 oktober. Dan zit ik zelf in Albanië. Maar dan doet Erik Daams van Filmhuis Den Haag het vervolg op de film Broos. Jeweetwel, over die vier zussen, waarvan er één ernstig ziek is. In Brozer gaat hun verhaal verder.

  Ik ben er weer op 21 oktober. Mijn film is dan Trip to Italy. Over twee maffe Engelse komieken die een reis maken langs allerlei eetgelegenheden in Italië. Gekkigheid gegarandeerd!

  Rob.


  Kijk HIER voor de data van 'Naar de film met Rob' in 2014. De volgende film die vertoond wordt in 'Naar de film met Rob is Brozer op dinsdag 7 oktober (aanvang inleiding 15.30 uur, aanvang film 16.00 uur). 

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN