Volg ons: Facebook Twitter

  Een heerlijke zomeravond- filmvoorstelling

  Een aangenaam avondzonnetje. Een lekker bakkie koffie op het terras van Dakota. Gezellig geklets over van alles en nog wat. Het is donderdag 18 juli. De zomer is eindelijk doorgebroken. Zo'n 15 mensen zijn afgekomen op de film “De rouille et d'os”. En op Naar de film met Rob. Met mij dus!

  In mijn inleiding stipte ik diverse bijzondere dingen aan. Zo vertaalde ik de titel van de film nogal vrij in “Een bek vol bloed en bot”. Dat allitereert niet alleen prima, het geeft ook aan dat er af en toe flinke klappen vallen. Het gaat immers over een straatvechter, nietwaar? Ook vertelde ik iets over de trucage bij het 'wegwerken' van de onderbenen van de vrouwelijke hoofdrolspeelster, de orka-trainster. En over de politieke punten die de regisseur in de film heeft verstopt. Zoals dat arbeiders elkaar niet moeten verlinken bij hun baas. En natuurlijk vertelde ik iets over de moeite die actrice Marion Cotillard eerst had bij de sex-scenes, maar die ze uiteindelijk toch als heel functioneel had ervaren.

  Na afloop van de vertoning werd op het terras nog een drankje gedronken. Vrijwel iedereen bleek “De rouille et d'os” een 'rijke' film te vinden. Mooi, spannend, inhoudelijk sterk, goed gespeeld. Zo werd dit een heerlijke zomeravondfilmvoorstelling. En wat mij betreft: op naar 1 augustus als voor Naar de film met Rob “Monsieur Lazhar” op het programma staat!

   

  Rob Lubbersen
  Naar de film met Rob


  Naar de film met Rob gaat gewoon door in de zomer op donderdag 18 juli, 1 augustus en 15 augustus. Kijk HIER.  

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN