Volg ons: Facebook Twitter

  Een filmfeest!

  Het was weer een filmfeest! Dinsdagmiddag 11 februari bij The Butler. En bij Naar De Film Met Rob! En in Theater Dakota natuurlijk. Het was weer genieten van de Dakota-luxe. De heerlijke stoelen. De enorme beenruimte. De prachtige projectie. Het smakelijke (gratis!) kopje koffie of thee. En de voortreffelijke (!) inleiding van ondergetekende niet te vergeten.

  Oh ja, de film The Butler mocht er ook best zijn! Het bleek een waar epos over de burgerrechtenstrijd in Amerika van pakweg 1950 tot 1990. Aan de hand van de belevenissen van een Zwarte Bediende in het Witte Huis. Duidelijk werd dat in die strijd flink wat offers zijn gebracht, maar ook dat uiteindelijk veel vooruitgang werd geboekt.

  In mijn Inleiding had ik al verteld dat de film 'ware gebeurtenissen' had gekoppeld aan de hoofdpersoon, de butler. Na de voorstelling kwamen we daar gezellig geschaard rond een grote tafel in de foyer op terug. Dat koppelen was niet in alle gevallen helemaal historisch correct, maar het liet zien wat er in die tijd wél was gebeurd en anderen was overkomen (verkrachting, moord, lynchpartijen). En passant kreeg iedereen ook nog een muziektip mee. Het lied He Was My Brother van Simon & Garfunkel op de CD Sounds Of Silence gaat over Andrew Goodman. En Andrew, een klasgenoot van Paul Simon, werd in 1964 als burgerrechtenactivist in Mississippi vermoord. Die moord wordt in de film kort genoemd.

  Het volgende filmfeest in Dakota is op dinsdagmiddag 25 februari. Ondergetekende staat dan op de ski's in Oostenrijk. Mandy neem de honneurs namens mij waar. Ongetwijfeld met klasse! Zij leidt de film Captain Phillips in. Over een scheepskaping door Somalische piraten. Een oerspannende!

  Zelf ben ik op dinsdag 11 maart weer van de partij. Bij Philomena met Judy Dench. Over een vrouw die op zoek gaat naar het kind dat na de geboorte van haar is afgepakt. Moet mooi zijn!

  Tot dan!

   

  Rob Lubbersen
  Naar de film met Rob

  Oscar-geweld in Theater en Filmhuis Dakota. In februari en maart draaien onder meer Captain Phillips, Philomena en Twelve Years a Slave; alleen genomineerd voor een Oscar voor Beste Film. Kijk HIER naar het aanbod.  


  Kijk HIER voor de data van 'Naar de film met Rob' in 2014. De volgende film die vertoond wordt in 'Naar de film met Rob is Captain Phillips op dinsdag 25 februari (aanvang inleiding 15.30 uur, aanvang film 16.00 uur). 

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN