Volg ons: Facebook Twitter

  Duizelig van succes

  Op dinsdagmiddag 24 september gingen er 25 mensen mee Naar De Film Met Rob! Een record! Dus moest ik even denken aan de titel van een artikel dat Jozef Stalin in 1930 schreef: “Duizelig van succes!”. Nu weten we allemaal dat die Stalin een lelijke leugenaar was en dat het met dat succes erg tegenviel; in die dagen heerste er in de Sovjet Unie een geweldige hongersnood. Maar na zoveel jaren leek me hergebruik van de kop boven dit artikel wel toegestaan. En toepasselijk. Want ik was eerlijk gezegd best een tikkie trots op de opkomst in ons Filmtheater.

  In totaal, de donderdagavond meegerekend, heb ik met 37 mensen naar Gloria gekeken. Er waren nogal wat nieuwe gezichten bij. Welkom! Als ik de uitspraken bij de nazit in de foyer ernstig neem, en dat doe ik, dan vonden verreweg de meeste mensen de film de moeite waard. Dankzij het mooie acteerwerk van Paulina Garcia (goed voor een Zilveren Beer in Berlijn) en dankzij de aanpak van regisseur Sebastian Lelio (goed voor de Chileense nominatie voor een Oscar in 2014). Een film over een veerkrachtige vrouw met hier en daar sociale en politieke dingen erin verstopt. Daar werd bij het napraten driftig over gediscussieerd. En natuurlijk ook over die uilenbril van Gloria en over de 'bejaardensex'. Overigens heb ik o.a. over dat laatste onderwerp pas een stuk geschreven op www.grenzeloos.org onder de titel “Bejaardenfilms in opmars”.

  En dan nu op naar oktober. De 2e en 4e dinsdagmiddag (half vier) en donderdagavond (HALF ACHT!). Op dinsdag 8 en donderdag 10 oktober wordt het: Behind the Candelabra een geruchtmakende film over Liberace (mét Matt Damon en Michael Douglas)!

  Tot dan,

  Rob Lubbersen
  Naar de film met Rob 


  Naar de film met Rob met de film Behind the Candelabra op dinsdag 8 oktober (aanvang inleiding 15.30 uur) en donderdag 10 oktober (aanvang inleiding 19.30 uur). Andere data dit seizoen zijn: 22 en 24  oktober / 12, 14, 26 en 28 november / 10 en 12 december. Kijk HIER.  

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN