Volg ons: Facebook Twitter

  Drie weken wachten!

  Zo! De herfstvakantie zit er weer op. De herfst nog niet! Overal waaien nog veelgekleurde bladeren van de bomen. Het is vochtig. Het wordt kouder. Soms is het zelfs guur buiten. Een hele goede reden om af en toe te schuilen in Theater Dakota. Waar het droog is en warm! Waar je Naar De Film Met Rob kunt! Alleen nu even drie weken niet. De eerstvolgende “voorstelling met inleiding, nazit en koffie of thee” is pas op dinsdagmiddag 12 november, weer gewoon om 15.30 uur. En natuurlijk op de donderdag de 14e daarna om 19.30 uur. Met als film “Elle s'en va”. Met Catharine Deneuve in de hoofdrol. Zij gaat in een Franse roadmovie op avontuur! Of moet ik zeggen: op zoek naar avontuurtjes? We zullen het zien.

  Wat we in de herfstvakantie al hebben gezien dat was “Blue Jasmine” van Woody Allen. Met een prachtrol voor Cate Blanchett als Jasmine. Alles bij elkaar heb ik die film met zo'n 40 mensen voorbesproken, gezien en erover nagebabbeld. Duidelijk werd in ieder geval dat deze film héél sterk lijkt op een film uit 1951, namelijk “A Streetcar named Desire”. De doorbraak van Marlon Brando! Gek genoeg is die overeenkomst door Nederlandse recensenten niet opgemerkt. In de Engelse kranten The Guardian en The Observer wordt het verband tussen deze films wél gelegd. Eén van de bezoekers wees me er op dat bij de Openbare Bibliotheek aan het Spui de dvd met “A Streetcar named Desire” in de schappen staat. Zowel de uitvoering van 1951 alsook de remake van 1995. Voor de liefhebber. Bedankt Pim!

  Tsja, en wie in de drie weken 'pauze' nog wat wil lezen, die verwijs ik graag naar mijn nieuwste filmbespreking op www.grenzeloos.org. Die gaat over “Behind the Candelabra” en over “La vie d'Adèle” en heeft als titel “Homoseksualiteit in de film: Ach, man of vrouw, wat maakt het uit....”. Veel plezier!

   

  Rob Lubbersen
  Naar de film met Rob


  Naar de film met Rob met de film Elle s'en va op dinsdag 12 november (inleiding 15.30 uur, aanvang film 16.00 uur) en donderdag 14 november (inleiding 19.30 uur, aanvang film 20.00 uur). Andere data dit seizoen zijn: 26 en 28 november / 10 en 12 december. Kijk HIER.  

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN