Volg ons: Facebook Twitter

  De meest onderschatte film...

  De meest onderschatte film van de laatste tijd is ongetwijfeld Camille Claudel 1915.

  Camille Claudel was de minnares van Auguste Rodin, de beroemde Franse beeldhouwer. Maar zij was veel méér dan dat. Volgens Rodin was ze zelfs een betere beeldhouwer dan hij was. Helaas ging er letterlijk en figuurlijk veel stuk in haar leven. De verhouding met Rodin liep op de klippen en Camille begon haar eigen kunstwerken kapot te slaan. In 1913 werd ze opgenomen in een inrichting, een nonnenklooster. In 1915 werd ze genezen verklaard, maar haar broer Paul verhinderde haar vrijlating. Ze zou 30 jaar opgesloten blijven, tot ze in 1943 stierf.

  De film gaat over de episode in 1915 als haar broer op bezoek komt. Juliette Binoche neemt der rol van Camille voor haar rekening. “Hartverscheurend en mooi”, schreef de Volkskrant. Het klooster is  bemensd door echte patiënten en verzorgers. De laatsten natuurlijk wel verkleed als nonnen.

  De film is door sommigen afgedaan als traag en saai. Ten onrechte! Draai de knop om in je hoofd. Ga ervoor zitten! Zuig de beelden van het Franse landschap, van het klooster en haar bewoners, van de tragedie van Camille, van de vertolking door Juliette Binoche, in je op. Geniet van de dramatische schoonheid.

  Op donderdagavond 3 juli geef ik om 19.30 uur een inleiding bij Camille Claudel 1915. Dan kun je dus weer Naar De Film Met Rob.

  Andere keren dat je deze zomer nog met mij naar de film kunt zijn:
  -      dinsdagmiddag 24 juni om 15.30 uur voor A Weekend in Paris
  -      donderdagavond 10 juli om 19.30 uur voor La Vie d'Adèle
  -      donderdagavond 17 juli om 19.30 uur voor La Grande Belezza
  -      donderdagavond 24 juli om 19.30 uur voor Nebraska
  -      donderdagavond 31 juli om 19.30 uur voorn Gravity 3D.

  Telkenmale met een inspirerend verhaal en een kopje koffie of thee van de zaak!


  Rob Lubbersen
  Naar de film met Rob


  Kijk HIER voor de data van 'Naar de film met Rob' in 2014. De volgende film die vertoond wordt in 'Naar de film met Rob is A Weekend in Paris op dinsdag 24 juni (aanvang inleiding 15.30 uur, aanvang film 16.00 uur). 

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN