Volg ons: Facebook Twitter

  Daar word je stil van

  Dit keer niet Naar de film met Rob, maar met Mark. Rob was er op dinsdagmiddag 26 november wel bij als toehoorder (en om te kijken of Mark een waardig vervanger bleek), maar de inleiding bij de film deed hij dit keer niet.

  Ik, Mark Kalsbeek; normaliter marketeer en programmeur bij Theater Dakota, mocht de film Hoe duur was de suiker inleiden. Na eerst wat bezoekers te hebben getroost (volgende is Rob er écht weer) zette ik het serieuze, zware thema van de film alvast neer.  Het thema ‘ontwikkeling’ als rode draad. Van de ‘kleine’ dingen (de ontwikkeling van Dakota tot volwaardig, goedlopend theater en filmhuis) en ‘grote’ zaken (geboren worden, opgroeien en zelf (klein)kinderen krijgen) tot de kern: hoe ontwikkelde Suriname zich? En de slaven? Ontwikkelden zij zich? Kon dat wel? En zie je aan het eind van de film nu een veranderd Suriname of niet?

  ‘Daar word je stil van’. ‘Wat een mooie film’. ‘Pff, nou, dat hakt er wel in’. ‘En wat prachtig gespeeld zeg’. Zomaar wat kreten bij het verlaten van de zaal. Bezoekers waren onder de indruk. In het café werd flink nagepraat. Bezoekers, ook al kenden ze elkaar nog niet, schoven bij elkaar aan en bespraken wat ze net gezien hadden. ‘En die ontwikkeling, waar je het over had’, zei een mevrouw, ‘die was er niet. Aan het einde zag je een slavin gebonden achter een kar lopen, de film kon zo weer opnieuw beginnen.’

  Volgende keer weer een boekverfilming. Dan kijken we naar Het Diner (naar de bestseller van Herman Koch). Kom mee Naar de film met Rob (ja, hij is er dan weer) op dinsdagmiddag 10 december en donderdagavond 12 december. Het zijn de laatste edities van 2013. 

  Uiteraard gaat Theater en Filmhuis Dakota in 2014 door met Naar de film met Rob. Ik heb het nu met mijn eigen ogen gezien: bezoekers, onbekenden van elkaar, die bij elkaar aan tafel gaan zitten en praatjes aanknopen…dát is de prachtige bedoeling. Een mooie ontwikkeling!

   

  Groeten van uw vervangende inleider,


  Mark Kalsbeek
  Naar de film met Rob…eh…Mark


  Naar de film met Rob met de film Het Diner op dinsdag 10 december (inleiding 15.30 uur, aanvang film 16.00 uur) en donderdag 12 december (inleiding 19.30 uur, aanvang film 20.00 uur). Kijk HIER.  

  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN