Volg ons: Facebook Twitter

  Column Oma Greet, 15 nov in Dakota

  Hallo lieverds,

  Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik sta te trappelen om op donderdag 15 november mijn helden te ontmoeten. Ik heb, zoals jullie van mij gewend zijn, weer heerlijk de Haagse kranten opengeslagen en daar kwamen ze voorbij: mijn Haagse Superhelden.  Geen Batman of, degene die er naast woont, de Buurman, maar échte bestaande helden die onze stad zo de moeite waard maken.

  Ik heb zo’n zwak voor onze burgemeester. Voor Pauline. Dat lijkt me nou zo’n leuke vrouw. Weet je, lieverds,– tromgeroffel – ze komt langs! Gewoon bij mij in de huiskamer van Dakota. Daar ben ik ongelofelijk trots op.

  Alle goeds komt in drieën, dus ik ging op zoek naar meer burgemeesters. Ik vond de nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch. En de burgemeester van Madurodam! Ties Brink, 16 jaar oud. Ik ben zo benieuwd of die huisjes in Madurocity niet te klein voor ‘em worden. Dat ga ik ‘em dus vragen. En nog veel meer natuurlijk, wees maar niet bang.

  Ik zag dubbel toen ik die kranten doorspitte. Zelfs driedubbel bij de burgemeesters. Maar ook bij De Règâhs. Wist ik veel dat er meer van die vogels in Den Haag rondliepen? Johan Frauenfelder van de muzikale Règâhs  (als het aan mij ligt de beste gitarist van Nederland) komt een geweldig nummer zingen. En: wisten jullie dat we ook Roze Règâhs hebben? Dat is de homo supportersvereniging (ik hoorde van mijn kleinzoon dat ik LGBT moet zeggen) van ADO. Ik ga ze alles vragen, want dat vind ik potverdikkie interessant!

  Nog een heldin: Naomi Tataroglu. Deze jonge meid werd wereldkampioen kickboksen. Ik hoop maar niet dat ik met haar moet sparren. Ik ben al uitgeput als ik er aan denk. Lekker met haar kletsen over haar prestaties, dat kan ik natuurlijk als de beste. Tot slot heb ik ook een striptekenaar uitgenodigd, Hugo Seriese. Hij heeft een echte Haagse superheld getekend.

  Klinkt als een druk programma hè! Maar je mag het niet missen hoor! Het komt niet zo vaak voor dat we zóveel helden in één zaal hebben. Oh ja, mijn kleinzoon kan zo mooi dichten, hij sluit de avond af.

  Graag tot donderdag 15 november, 20.15 uur. Kaartjes kun je kopen via www.theaterdakota.nl of 070 326 5509. Kopen aan de kassa (Zuidlarenstraat 57) kan natuurlijk ook!

  Lieve groeten van jullie Oma Greet


  KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE & KAARTEN BESTELLEN VOOR DE TALKSHOW VAN OMA GREET


  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN


  Oma Greet