Volg ons: Facebook Twitter

  Aicha heeft The Voice!

  Aïcha Gill maakt op dit moment furore in The Voice of Holland 2017. Op het moment van deze blog heeft ze glansrijk The Blind Auditions overleefd met de geweldige vertolking van 'Versace on the Floor' van Bruno Mars. Waar stopt haar zegereeks? We weten het natuurlijk nog niet, maar we voorspellen alvast: dit wordt zeker een plek in de live shows! 

  Op vrijdag 1 december treedt Aïcha op in Dakota, samen met de talenten van Level UP en mede-Voicer Marchiano. Het wordt een geweldige avond. Een ode aan R&B, een dedication to soul. Muziek zoals je nooit hoorde, inclusief vette live band. Hoe klonk de R&B van vroeger en hoe klinkt de R&B en soul van nu? Je hoort het vrijdag in Dakota. 

  Lionel Grauwde, initatiefnemer van het zangtraject van Level UP en drijvende kracht en programmeur achter de show van vrijdag Urban Vocal Show: UP, interviewde Aïcha. Tijd voor een kennismaking!


  Wat vind je van de huidige staat van R&B?
  Veel mensen vinden dat R&B dood is, maar ik deel die mening helemaal niet. R&B is gewoon nog alive hoor. Er zijn echt veel goeie artiesten die nog goeie R&B tracks maken. Alleen in NL krijgt R&B niet echt het platform dat het verdient. Dat vind ik jammer, want daardoor blijft het allemaal een beetje underground. 

  Wie zijn jouw muzikale helden? (Kan jij in je antwoord ook een tipje van de sluier oplichten: van welke artiest ga je 1 december een cover doen?) 
  Heb je even? Haha, het zijn er namelijk best wel veel. Maar als ik een top 4 zou moeten maken dan staat op nummer 4: Alicia Keys, 3: India Arie 2. Michael Jackson en op 1. Aaliyah.  Op 1 december ga ik samen met de band een old school Aaliyah song spelen. Ik heb daar suuuúper veel zin in.

  Jij en Marchiano kende elkaar al. Is het toeval dat jij en Marchiano tegelijkertijd meedoen met The Voice?Marchiano en ik kennen elkaar inderdaad goed en dat wij dit jaar allebei meedoen met The Voice of Holland is geen toeval geweest. Ik wilde alleen meedoen als hij mee zou doen en andersom ook. Dus we zijn het avontuur eigenlijk samen ingegaan. En nu zijn we allebei door naar The Battles, super spannend! Ik ken Marchiano via Martin Westfa (Martin en ik zaten op dezelfde school) en hij vertelde dat hij vrienden had die muziek maakte. Toen ben ik een keer meegegaan naar de studio. En in 2012 werkten we voor het eerst samen en hebben we de single "Laat Nooit Los" opgenomen. Zo is onze vriendschap eigenlijk ontstaan. Waarom wij zo goed samen kunnen werken? Ik denk omdat we trots op elkaar zijn. Marchiano als je dit leest, ik ben trots op je.

  Wat wil je tot slot meegeven aan jonge zangtalenten met pro' ambities, maar nog niet de know-how of lef hebben om die plannen door te zetten? 
  Het is fijn als je mensen om je heen hebt die in je geloven. Maar vergeet niet dat het vooral belangrijk is om in jezelf te geloven! Als jij elke dag wakker wordt en bij jezelf denkt: "Dit is wat ik zo graag wil doen". Dan is dat wat je moet doen. Neem zangles, ga naar plekken waar ze muziek maken/jammen en doe een keertje mee of ga netwerken, schrijf op hoe je je voelt en probeer daar uiteindelijk liedjes van te schrijven. Alleen of samen met iemand. Een goeie muziekopleiding zal je ook enorm helpen om jezelf te ontwikkelen en om een netwerk op te bouwen.


  Het volledige interview in binnenkort te lezen op: www.levelurbanpro.com/blog


  KLIK HIER OM NAAR ALLE BLOGS TE GAAN


  aicha gill