Volg ons: Facebook Twitter

  The wool doll

  Speciaal voor Internationale Vrouwendag: de film The Wool Doll in de filmzaal van Dakota. Mét nagesprek met de regisseur Ümmiye Koçak.

  The Wool Doll, vrijdag 9 maart in Theater Dakota

  Filmhuis Den Haag haalt speciaal voor Internationale Vrouwendag op 8 maart film- en theatermaker Ümmiye Koçak naar Den Haag om in het Filmhuis, De Vaillant en Theater Dakota te praten over haar film The wool doll en vrouwenemancipatie. 

  De film The Wool Doll is in de filmzaal van Dakota te zien op vrijdag 9 maart. Inleiding in ons café om 18.30 uur door Gerlinda Heywegen. Nagesprek met de regisseur van The Wool Dool, Ümmiye Koçak en tolk Nesrin Vurucu

  The wool doll vertelt het verhaal van het boerenmeisje Elif. Ze woont met haar onuitstaanbare oma in het Taurusgebergte. Als het meisje een pop krijgt, wordt het leven lichter.

  Ümmiye Koçak schreef, regisseerde en acteerde in The wool doll. Ze ontving voor deze rol de Best Eurasian Artist Award op het Eurasian Film Festival in New York. Ümmiye Koçak schrijft theaterstukken en runt een vrouwelijke theatergroep in Arslanköy, een dorp in de zuidelijke provincie Mersin. De vrouwen van de theatergroep hebben de film geproduceerd. Onderliggend thema van The wool doll is geweld tegen vrouwen en de positie van vrouwen op het platteland. Koçak, zelf een vrouw van het platteland, kon niet verder studeren na de lagere school. Veel boeken lezen en het schrijven van theaterstukken werd haar zelfstudie.


  The Wool Doll / Ümmiye Koçak / Turkije / 2012 / 90 minuten / Turks / Engels ondertiteld

  Prijs €4,50
  Ooievaarspas €2,25
  Let op, deze film is Turks gesproken en Engels ondertiteld 

  Kaarten via 070 326 5509, kassa@theaterdakota.nl of aan de kassa van Dakota (Zuidlarenstraat 57)