Volg ons: Facebook Twitter

  Winternachten

  (Wereld)verhalen in Dakota. In de studio van Dakota.

  Dakota is er trots op om het festival Writers Unlimited - Winternachten in huis te hebben! Een heel erg leuk, los, gezellig, laagdrempelig literair festival met 'wereldverhalen' van artiesten, professionele schrijvers, maar ook van mensen en bezoekers uit de buurt!

  Niets mooiers dan elkaar verhalen vertellen in deze online tijden van selfies en snapchat! Wereldverhalen is inmiddels een prachtige traditie van Festival Winternachten in Theater Dakota. Inwoners uit Escamp nemen een voorwerp mee, waar een verhaal aan vast zit, en zij vertellen hun verhaal!

  Denise Jannah opent de middag met haar verhaal, en natuurlijk zingt ze voor ons. Jong dichttalent Marieke Rijneveld - winnares van de C.Buddingh' Prijs 2016 voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut voor haar bundel Kalfsvlies - draagt voor uit haar werk, net als studenten van de Haagse Hogeschool o.l.v. dramadocent Martine Zeeman.

  Maar ook: acht stadsbewoners uit de buurt van Dakota die aan de hand van een voorwerp een verhaal vertellen. Ze brengen een voorwerp mee dat belangrijk voor hen is en waar een verhaal en/of herinnering aan zit. Het wordt een prachtige middag met mooie, ontroerende, grappige verhalen die we met elkaar delen.

  De acht stadsbewoners die aan de hand van een voorwerp hun vertellen zijn:
  Kavita Parsan, Geurt Bauw, Mario Auerhaan, Shole Rezazadeh, Deo Prahladsingh, Marianne Nan, Marianne Stahlie en Frandjescka Balootje.  

  Presentator Francis Broekhuijsen nodigt u van harte uit om te komen kijken en luisteren!