Volg ons: Facebook Twitter

  The White Crow

  The White Crow, geregisseerd door Ralph Fiennes, vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde.

  Een jongeman van slechts 22 jaar oud, gekleed in een zwarte baret en een strak donker pak, zit op een vliegtuig van Sint Petersburg naar Parijs. Het is 1961 en Rudolf Noerejev (Oleg Ivenko, danser bij het Staatopera en Ballet van Kazan in Rusland) is op dat moment nog niet de legende waar hij later tot zou uitgroeien. Hij maakt deel uit van het wereldberoemde Kirov-Ballet, dat voor de eerste keer buiten de Sovjet-Unie reist. Noerejev geniet van de Parijse levensstijl en de jonge danser probeert zoveel mogelijk te genieten van alle kunst, cultuur en muziek die deze duizelingwekkende stad te bieden heeft. Maar de KGB-agenten die hem nauwlettend in de gaten houden krijgen vinden zijn gedrag en zijn vriendschap met de jonge Parisienne Clara Saint (Adèle Exarchopoulos, La Vie D’Adèle) verdacht. Wanneer zij Noerejev confronteren met een schokkende eis, is hij gedwongen om een hartverscheurende beslissing te maken. Deze kan de koers van zijn leven voor altijd veranderen en de levens van zijn familie en vrienden in gevaar brengen.

  The White 
  Crow vertelt het waargebeurde verhaal over het ongelofelijke leven van een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde. Van Noerejev door armoede getekende jeugd in de Sovjet-stad Ufa tot zijn opkomst als danser in Leningrad, en van zijn aankomst in het Parijs van begin jaren '60, op dat moment het epicentrum van de Westerse cultuur, tot een ijzingwekkende confrontatie op de luchthaven van Le Bourget.
   

  DEZE FILM IS TE ZIEN OP DE OUDER(WETSE) FILMOCHTEND OP VRIJDAG  21 JUNI  (11.00 UUR) EN IN  'NAAR DE FILM MET ROB'  OP DINSDAG  25 JUNI (INLEIDING 19.30 UUR, FILM 20.00 UUR). 

  RegisseurClint Eastwood /drama, misdaad / Verenigde Staten  /  Duur: 117 minuten 


  Het is helaas niet mogelijk om filmkaarten online te bestellen. U kunt  voor reserveringen bellen met de kassa van Theater Dakota  tel: 070-3265509 of mailen naar kassa@theaterdakota.nl. 

  Hapje eten voor of na de film? Dat kan! 
  Bekijk HIERhet menu. Reserveer je tafeltje via 070 326 5509 of via cafezuid57@theaterdakota.nl 


  De films in Theater en Filmhuis Dakota hebben geen reclame of programma voorafgaand aan de film. De prijs van een filmkaartje is exclusief een drankje.    

  Prijzen: 

  - Zondag t/m donderdag: €8,- 

  - Vrijdag, zaterdag en feestdagen: €9,- 

  - Kindermatinee: zo t/m do €6,50, vr/za/feestdagen €7,50 

  Afwijkende toegangsprijzen: 

  - 3-D film: + €2,- 

  Kortingen: 

  - Vrienden van Filmhuis Den Haag: -€2,50 

  - Vrienden van Theater Dakota: -€2,- 

  - Ooievaarspas: -50% 

  - UIT-pas / Pas 65+ / PEP Vrijwilligerspas: -€1,- 

  CJP / ISIC / Studenten: -€1,50   

  NB: Alléén korting o.v.v. een geldige kortingspas. Geen korting op korting. Geen restitutie op reeds gekochte kaarten. Vrijkaarten zijn niet inwisselbaar voor geld. Reserveringen op basis van beschikbaarheid. Korting wordt berekend op basis van de originele filmprijs.  
   
  Er gelden GEEN kortingen op vrijdag, zaterdag en feestdagen vanaf 16.00 uur (afgezien van Vrienden van het Filmhuis- en Ooievaarspashouders).  

  U hebt Adobe Flash nodig om deze content te bekijken 

  Datum 20 juni
  Aanvang 20.00 uur
  Datum 21 juni
  Aanvang 11.00 uur
  Datum 21 juni
  Aanvang 18.30 uur
  Datum 22 juni
  Aanvang 20.30 uur
  Datum 23 juni
  Aanvang 14.00 uur
  Datum 25 juni
  Aanvang 20.00 uur
  Datum 26 juni
  Aanvang 19.00 uur
  Datum 27 juni
  Aanvang 16.00 uur
  Datum 28 juni
  Aanvang 16.00 uur
  Datum 28 juni
  Aanvang 21.00 uur
  Datum 29 juni
  Aanvang 18.15 uur
  Datum 30 juni
  Aanvang 16.00 uur
  Datum 2 juli
  Aanvang 16.00 uur