Volg ons: Facebook Twitter

  Voor mijn kinderen

  Een voorstelling over meningen en de poging om mensen te overtuigen van het juiste. Spel: Yannick Jozefzoon.

  Likeminds’ Non Profit Kapitalist, regisseur Floris van Delft en Bellevue Lunchtheater bundelen opnieuw de krachten. Na de voorstelling Schijn (geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2014) gaan we de samenwerking aan met acteur Yannick Jozefzoon (o.a. Het Nationale Toneel, Smeris, Boy7) en schrijver Koos Terpstra.

  Stel, je ziet heel helder wat er mis gaat in de politiek en de samenleving. Stel, je wilt daar iets van zeggen. Misschien wel iets aan doen. Dan, waar te beginnen? Hoe je te onderscheiden? De mensen om je heen denken precies hetzelfde als jij. En er wordt zoveel geroepen en geschreven, dat de moed je bij voorbaat in de schoenen zinkt. Kenneth besluit toch te praten. Hij ziet hoe moeilijk het is, maar doet een poging. Niet voor zichzelf. Hij redt zich wel. Maar voor zijn kinderen. Want hij heeft het gelijk aan zijn kant…

  Spel / Concept: Yannick Jozefzoon
  Regie / Concept: Floris van Delft
  Tekst: Koos Terpstra
  Vormgeving: Robin Vogel


  Recensies
  ‘‘Jozefzoon is een knap verteller, innemend én gevaarlijk. Hij schopt je (voor)oordelen omver en laat je beduusd achter.” ★★★★ – het Parool

  ”de makers slagen erin het luchtig te houden, ondanks dat zij een serieus geluid laten klinken. Aanrader!” ★★★★ – 1eRang 

  ”Jozefzoon brengt het subtiel-geestig en laat tegelijkertijd goed zien hoe in het publiek debat grenzen vervagen waar dat absoluut ongewenst is, in deze al met al zeer innemende, actuele performance.” ★★★★ – de Volkskrant


  Likeminds is een netwerk van jong--‐professionele theatermakers die de stad gebruiken als inspiratiebron én podium. In voorstellingen en publieksopbouw is Likeminds een afspiegeling van Amsterdam: divers, dynamisch en eigenzinnig.

  www.likeminds.nl


  Bestel je kaarten via bestelknop hieronder. Of bel 070 326 5509 of koop je kaarten aan de kassa (Zuidlarenstraat 57).

  Prijs per kaart voor studenten/scholieren: €10 (helaas niet te bestellen via website, maar wel via telefoon, via kassa@theaterdakota.nl of aan de kassa van Dakota)


  EXTRA BIJ DEZE VOORSTELLING

  Naar het theater met Mandy
  Mandy van Winden weet veel van theater en vindt het leuk als je met haar en andere bezoekers naar een theatervoorstelling gaat. Of je nu vaak in het theater komt of  niet; dat maakt niet uit.

  Voordat je naar de voorstelling van Likeminds gaat, vertelt Mandy over wat je te zien krijgt. Dit maakt het kijken makkelijker; je weet al meer over de voorstelling en de artiest. Na afloop praat je in het café over wat je hebt gezien en wat je er van vond. 

  Vanaf 19.00 uur is Mandy in het café van het theater te vinden waar je alvast kunt aanschuiven. Om 19.15 uur vertelt Mandy in de studio meer over de voorstelling, waarna deze om 20.15 begint. 

  Voor ‘Naar het theater met Mandy’ koop je een kaartje voor de voorstelling, je krijgt het voorgesprek gratis. Tot ziens in Theater Dakota!