Volg ons: Facebook Twitter

  Vloeken in de Kerk

  Voorstelling op locatie! Vloeken in de kerk: een theatrale kerstnachtdienst in de Bergkerk!

  Vloeken in de Kerk
  Op zoek naar geluk #4
  Kniezen onder de kerstboom

  Ho ho ho help! De kerstdagen staan weer voor de deur. De tijd waarin alles leuk moet zijn. Waarin we elkaar gelukkige feestdagen wensen. Een knallend uiteinde. Een zalig kerstfeest. Een happy newyear! De boodschap is duidelijk: met kerst zul je gelukkig zijn en anders blijf je maar thuis om mokkend Home Alone te kijken.

  Vloeken in de Kerk snapt maar al te goed als je lichtelijk in paniek raakt van de aanstaande kerstdagen. Geen nood, want hier zijn wij. Met een knetterende kerstnachtdienst die de feestdagen van een nieuwe kant bekijkt. Want moeten we het wel altijd leuk hebben of is af en toe kniezen onder de kerstboom ook best lekker?

  Wees welkom bij het denderende slotdeel van het vierluik ‘Op zoek naar geluk’. Het bonte gezelschap theatermakers van Vloeken in de Kerk dook in 2018 een jaar lang de traditie in, om te leren over geluk in grootmoeders tijd. Via de christelijke traditie (deel #1), oude, Griekse filosofieën (deel #2) en gelukstradities in onze multiculturele samenleving (deel #3) haalden wij alles uit de kast om geluk te vinden. Nu is het tijd om de balans op te maken. Hebben we de sleutel naar geluk gevonden? Of waren we zo hard op zoek, dat we vergaten om onderweg gelukkig te zijn? Kom langs in een zinderende, theatrale dienst met een (kerst)koor, sketches, een biecht, een zegen en een preek die je als een raket vol nieuwe inzichten de feestdagen in schiet.


  Credits
  Makers/performers:        Alinde Hoeksma, Desirée van Haaren, Glenn Markesteijn, Jelle Zijlstra, Floor Rolf, Sarah van der Vlerk
  Eindregie:                      Loek de Bakker
  Gast(s)preker:                Janneke Stegeman

  Biografie
  Theatergezelschap Vloeken in de Kerk werd in 2015 opgericht door dramaturg Alinde Hoeksma, vanuit een diepe behoefte aan nieuwe theatervormen, een fascinatie voor de magie van kerkgebouwen en de drang om samen stil te staan. In deze razende maatschappij waarin steeds minder mensen in een god geloven, zoekt het gezelschap naar nieuwe vormen van houvast. Vloeken in de Kerk werkt met wisselende makers van uiteenlopende disciplines. De voorstellingen – of liever: theatrale diensten – zijn geïnspireerd op een kerkelijke liturgie, die altijd door een moderne, eigenwijze mangel wordt gehaald. De makers nemen de rol in van eigentijdse voorgangers die hartstochtelijk prediken vanuit theater, poëzie, muziek, filosofie, wetenschap en persoonlijke verhalen. Een doorlopend inhoudelijk onderzoek naar een modern alternatief voor de kerk. Het gezelschap speelde eerder het zevenluik ‘De Deugd van Tegenwoordig’, dat te zien was in diverse kerkgebouwen en op festival De Parade. 

  LET OP! DEZE VOORSTELLING IS OP LOCATIE. DUS NIET IN DAKOTA!

  Locatie:
  Bergkerk, Daal en Bergselaan 50A, Den Haag
  €16,- regulier, €13,- CJP/Student

  Kaarten via bestelknop hieronder. We adviseren om uw kaarten online te kopen. U krijgt dan een e-ticket. U hoeft dan niet uw kaart af te halen bij onze kassa en kunt dus rechtstreeks met uw e-ticket naar de Bergkerk. NB: kaarten met Ooievaarspas en CJP kunt u niet online kopen, maar alleen via 070 326 5509 of aan de kassa van Dakota (Zuidlarenstraat 57). Uw kaarten dient u dan wel tijdig bij de kassa van Dakota te betalen en af te halen.