Volg ons: Facebook Twitter

  Vadertje & Moedertje 6+

  Laten we alles wat we ooit bedacht hebben over elkaar in een grote trommel stoppen, deze heel hard schudden en dan kijken wat er van overblijft. Alles moet anders! Aansluitend een gratis workshop, plek voor 25 kinderen.

  Een sprookje maar dan anders.

  Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Zij veegt de vloer en poetst het koper, hij verkent als astronaut het universum. Het meisje is mooi en gehoorzaam, de jongen stoer en actief. En zo is het, zo wordt ons dat verteld, al jaren en jaren en jaren.

  Waarom doen we de dingen “zus en zo” alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het “zus en zo” doet? Laten we alles wat we ooit bedacht hebben over elkaar in een grote trommel stoppen, deze heel hard schudden en dan kijken wat er van overblijft. Alles moet anders. 

  Vadertje & Moedertje gaat over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en onze rolverdeling bepalen.

  Aansluitend een gratis workshop, plek voor 25 kinderen. Zie hieronder voor meer info!


  Over de workshop: 
  Na afloop van de voorstelling geeft een theaterdocent van BonteHond een theaterworkshop voor iedereen vanaf 6 jaar. Er wordt afgerekend met vastgeroeste rolpatronen. Stoere meisjes redden jongens die als prinses zitten opgesloten in een torenkamer, kinderen spelen ongehoorzame volwassenen. En natuurlijk wordt er een heleboel verkleed en gelachen.

  Over de foyeractiviteit 
  Meer info volgt binnekort!


  Vrijdag 1 maart 14:30 uur Theater Dakota