Volg ons: Facebook Twitter

  Theaterconcert - Karsu Donmez

  Afbeelding niet gevonden.

  Zangeres en pianiste Karsu is 22 jaar, maar heeft al op vele nationale en internationale podia gestaan, waaronder twee keer in de legendarische Carnegie Hall in New York. Dit seizoen ook te zien in Theater Dakota!

  Karsu schrijft en componeert haar eigen songs, die een mix zijn van jazz, blues, funk en etnische invloeden. Jazz vormt de rode draad in haar repertoire, maar de brede keuze uit verschillende muziekstijlen blijven een basis vormen van Karsu’s liedjes. Haar eerste theatertour ‘Karsu 2011-2012’ was een groot succes.

  Karsu’s debuutalbum vormt de basis voor dit optreden. Karsu blijft zich ontwikkelen en verrast haar bezoekers met nieuwe experimenten. Haar teksten gaan niet alleen over liefde en verdriet, maar zijn ook een weergave van het dagelijkse leven. Met haar mooie verschijning weet ze het publiek mee te nemen op reis van New York tot Istanbul. De vertolking van de Turkse liedjes komen 'aan’, is een reactie van liefhebber. Met haar uitverkochte concerten heeft Karsu bewezen dat Nederland een jazz-zangeres rijker is. 

  Het debuutalbum van Karsu Dönmez kreeg lovende reacties:

  “Karsu Dönmez, onthoud die naam. Ze is ambitieus en ze heeft het in de vingers.” (Vrij Nederland)

  “Met jazz als rode draad, maar opvallende uitstapjes naar de tango, bossanova en Turkse pop is Confession een bruisende plaat geworden”
  (Telegraaf)

  “Kundig en ietwat theatraal krult en kruidt Karsu de noten, met gracieuze dynamiek. Een overtuigend debuut.” (NRC)

  “Een mooie aanvulling in je muziekcollectie. Op naar méér Karsu!” (MusicfromNL) 

  In de week dat Karsu in Theater Dakota staat, draait tevens de gloednieuwe documentaire Karsu in Filmhuis Dakota (dinsdag 26 februari om 19.00 uur en woensdag 27 februari om 17.00 uur). 

  De documentaire over Karsu Dönmez is lovend ontvangen:
  Filmtotaal 
  NRC 
  In de Bioscoop
  Film.nl 

  Bekijk HIER het optreden van Karsu in het programma Zo Raymann op zondag 17 februari. Het optreden begint op 17:54 min. 


  U hebt Adobe Flash nodig om deze content te bekijken.