Volg ons: Facebook Twitter

  Stranden aan Zee

  Prachtige voorstellingen met de buurt van Laaktheater en De Nieuwe Regentes. Beide voorstellingen zijn in Dakota op 1 middag te zien.

  In het kader van Feest Aan Zee (200 jaar Scheveningen) maakte Theater Dakota, Laaktheater en Theater De Nieuwe Regentes een voorstelling met de buurt. Samen vormen de drie buurtvoorstellingen het community-art-project 'Stranden Aan Zee'. Theater Dakota maakte de voorstelling 'Nadhi - de oneindige zee'. De buurtvoorstelling van Laaktheater heet 'Aan de kust' en De Nieuwe Regentes ontwikkelde 'Een Dag Aan Zee'. 

  De  twee voorstellingen van Laaktheater en De Nieuwe Regentes zijn te gast in Dakota en te zien op één middag op het podium van Theater Dakota, zondag 16 september (14.30 uur). Prijs €5 (Ooievaarspas €2,50). Kaarten via bestelknop onderaan deze pagina, via 070 326 5509 of aan de kassa van Dakota (Zuidlarenstraat 57). 

  Deze voorstellingen touren in wisselende samenstelling langs de drie cultuurankers om een slotvoorstelling te spelen in de Koninklijke Schouwburg (KS) onder leiding van het Nationale Theater.

  ‘STRANDEN’ ON TOUR:
  Zondag 16 september: Laaktheater en De Nieuwe Regentes in Dakota
  Zondag 23 september: Theater Dakota en Laaktheater in De Nieuwe Regentes
  Zondag 30 september: De Nieuwe Regentes en Theater Dakota in Laaktheater
  Zondag 28 oktober: slotvoorstelling in de Koninklijke Schouwburg 

  ZONDAG 16 SEPTEMBER IN DAKOTA
  14.30 Laaktheater - Aan de kust
  15.15 Pauze
  15.45 De Nieuwe Regentes - Een dag aan zee
  16.30 Einde 


  Nadhi - De Oneindige Zee (Theater Dakota)
  Buurtbewoners schitteren met dans, theater, muziek en verhalen. In het kader van 200 jaar Scheveningen: Nadhi – De Oneindige Zee. Een voorstelling over hoe de bewoners van Escamp, de zee ervaren. Een plek van reflectie, ruig, ruw, een plek vol herinneringen, tederheid, plezier, daar waar veel mensen hun leven verliezen, maar ook hoop krijgen en inspiratie om verder te gaan.

  Via beweging, tekst en muziek vertellen ze ons hierover…en laten ze ons meeproeven van de veelzijdigheid van de oneindige zee. Een voorstelling van choreografe en theatermaker Kalpana Raghuraman. http://www.kalpanarts.com

  Een Dag aan Zee (De Nieuwe Regentes)
  In ‘Een dag aan zee’ ziet de zee mensen aan haar voorbij trekken, van de vroege morgen tot de late avond. Zo ziet ze een dag, een jaar, een leven... 

  Aan de Kust (Laaktheater)
  Theatermaker Shida Boukhizou ging aan de slag met wijkbewoners met spoken word, dans en muziek. Aan de hand van zelfgemaakte teksten zullen de acteurs en dansers je meenemen langs persoonlijke herinneringen en gebeurtenissen


  De buurtvoorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Feest aan Zee, Gemeente Den Haag, Fonds 1818 en Cultuurschakel.