Volg ons: Facebook Twitter

  Fahd Larhzaoui

  Afbeelding niet gevonden.

  Likeminds / Nonprofit Kapitalist presenteren: Schijn. Een coming of age van een jongen van Marokkaanse ouders die opgroeit in Nederland. Laaiend enthousiast ontvangen door pers en publiek.

  Soms moet je liegen om bij de mensen te kunnen zijn van wie je houdt. Maar hoe lang kan je leven als iemand die je niet bent? Schijn is een verhaal over identiteit, geweten en liefde. Acteur Fahd Larhzaoui zoekt hoe hij zichzelf kan zijn zonder zijn familie te verliezen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Prachtig en overrompelend.

  De pers over Schijn:

  'Een overrompelende voorstelling, een monoloog niet alleen de dappere en ontroerende coming-out van een man,  die publiekelijk de facades neerhaalt, maar ook van Larhzaoui als belangrijk acteur.’ Het Parool  *****

  'Tussen een theetafeltje en een paar mintkleurige lockers ontstaat een indringend geheel, aangrijpend, nooit larmoyant. Fahd Larhzaoui is niet alleen maar ontwapenend. Hij is hier gewoon goed.' Volkskrant ****

  'Als Lahrzaoui over zijn uiteindelijke coming out vertelt, vecht hij tegen echte tranen. Gelukkig verlicht regisseur Floris van Delft het indringende geheel regelmatig met speelse interacties. Uiterst komisch is bijvoorbeeld de scène waarin Larhzaoui als een bakvis voor het eerst versierd wordt.' NRC Handelsblad ****

  Schijn is de Keuze van de Wijkjury 2014 en geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2014. 

  De WijkJury over Schijn“Mijn haren gingen recht overeind staan, zo goed was hij. Wat hij daar deed was echt het publiek bespelen, hij kon elke emotie van je raken en dat vond ik zo knap van hem. Hij kon je laten lachen, hij kon je laten huilen, hij kon je verdrietig laten voelen, hij kon je vreugdevol laten voelen.”

  Officiële Jury Theater Festival: “Tekst en regie maken de voorstelling nooit ergens te privé of te zwaar op de hand. Schijn is een bijna simpel-eerlijke relaas van een onontkoombare, pijnlijke confrontatie met het echte zijn van de hoofdpersoon. Met zijn onopgesmukte spel en humor heeft Fahd Larhzaoui een belangwekkende en emotioneel rake voorstelling gemaakt.”


  Op vrijdag 27 februari vindt NAAR HET THEATER MET MANDY plaats. Mandy van Winden weet veel van theater neemt je mee naar de voorstelling SCHIJN. Ze vertelt van tevoren meer over het stuk, de acteurs en de regisseur. Dat maakt het kijken makkelijker, je krijgt al meer informatie voordat je gaat kijken. 

  Het voorgesprek begint om 19.15 uur. De voorstelling start om 20.15 uur. Je koopt alleen het kaartje voor de voorstelling, het voorgesprek en een kopje koffie of thee krijg je gratis. Ga mee met Mandy en ontdek hoe leuk theater is!