Volg ons: Facebook Twitter

  Samba Fever

  Samba Fever is een swingend programma van de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira en haar Grupo!

  Zangeres en songwriter Lilian Vieira is geboren en getogen in Teresopolis Brazilië, maar woont inmiddels al meer dan 25 jaar in Nederland. Ze is bekend geworden met de Brazil Electro formatie Zuco103, waarmee ze over de hele wereld speelt. Tevens is ze een veelgevraagde gastsoliste en zingt ze o.a. met het Metropole Orkest, jazzpianist Gideon van Gelder, Kraak & Smaak en maakt ze  onderdeel uit van de theatertour Spanish Harlem. Daarnaast formeerde ze met fantastische musici de Lilian Vieira Grupo, waarmee ze inmiddels al twee albums heeft uitgebracht en al eerder een theatertour deed.

  Iedereen kent de samba van de opzwepende trommelritmes, het Braziliaanse Carnaval en de snelle danspassen. Afkomstig uit Afrika en gekleed in het groen en geel, versterkt door de rondingen van de Braziliaanse vrouwen, het ritme van de percussionisten en de stem van het volk is de Samba de moeder van de Braziliaanse muzieksoorten.

  De samba heeft zich ontwikkeld als het gezicht van Brazilië, verbonden met de geschiedenis van het land. Samba is eigenlijk een verzamelnaam voor de verschillende muzieksoorten ontstaan uit de ritmes die de Afrikaanse slaven meenamen. Zo stamt het woord samba af van semba, dat in Angola buikstoot betekent. Deze buikstoot was – en is nog steeds in een aantal bestaande sambavormen – een manier om de dansbeurt door te geven aan iemand anders.

  Elke nieuwe cultuur die erbij kwam in Brazilië bracht nieuwe elementen en gaf de Samba een ander gezicht, door gebruik te maken van nieuwe instrumenten, ritmes en het ontstaan van nieuwe dansen. Van de traditionele samba de roda, samba pagode, samba enredo, disco samba, samba soul, sambolero, bossa nova en zo verder. Lilian Vieira Grupo laat je in Samba Fever niet alleen de majestueuze samba ritmes voelen, maar ook haar nuances en de romantiek van de Samba door de eeuwen heen horen.

  Wees welkom op deze zinderende avond vol met muziek en zang waarbij je moeilijk stil kan blijven zitten!

  Het concert van Lilian & Band wordt mede mogelijk gemaakt door ProJazz!

  Filmpjes! 
  1. Estoria Primeira: https://www.youtube.com/watch?v=v-Okp_t2NPY&t=69s
  2. Sul: https://www.youtube.com/watch?v=H3Tk5KS0kWM

  En om een idee te krijgen hoe het er in de studio aan toe gaat deelde Lilian dit filmpje met jullie: https://www.youtube.com/watch?v=GszO9RI5bs4

  Erg mooi artikel in het AD, klik HIER

  Als dit niet swingen is! 

  DE KAARTPRIJS IS INCLUSIEF 1 DRANKJE IN DE PAUZE. ALS ER GEEN PAUZE IS, KRIJGT U HET DRANKJE ACHTERAF.


  EXTRA IN DAKOTA

  Samba menu:
  Picado (Braziliaans gekruid gehakt met kappertjes en groene olijven), zwarte bonen met mango en zoete aardappel, en gele pilav rijst € 14,50 p.p. Reserveer uw tafeltje via cafezuid57@theaterdakota.nl 

  Gratis voorprogramma in ons café, zangeres Romi (geweldige Braziliaanse muziek!) van 19.15 - 20.00 uur. Ook na de voorstelling zijn er nog samba-klanken in het café. Blijf nog even gezellig een drankje drinken!

   

  U hebt Adobe Flash nodig om deze content te bekijken.