Volg ons: Facebook Twitter

  Mihai Scarlat

  Roemeense volks- en zigeunermuziek van het grootste balkanensemble van Nederland: Mihai Scarlat!

  Op Zondag 2 oktober 2016 om 14.30 uur vindt een bijzonder concert plaats van het Roemeense Volksmuziekensemble “Mihai Scarlat” in Theater Dakota te Den Haag.

  Het Ensemble Mihai Scarlat is Nederlands grootste Balkanorkest: het bestaat uit ca. 32 professionele musici. Het Ensemble trekt overal veel enthousiaste toehoorders, want de Roemeense folkloristische muziek is meeslepend met haar rijke, soms vrolijke, soms weemoedige klanken. De artistiek leider en dirigent, Mihai Scarlat, geeft een boeiende korte uitleg bij de diverse muziekstukken. Hij heeft eigen muziek geschreven, andere traditionele muziek heeft hij gearrangeerd voor het Ensemble.

  Het concert zit vol verrassingen. Er wordt gespeeld in de ons vertrouwde orkestbezetting met viool, altviool, cello, contrabas, hobo, dwarsfluit, klarinet, trompet, gitaar en accordeon. Maar u zult ook kennismaken met originele Roemeense instrumenten als panfluit, trompetviool, taragot en cimbaal. Tijdens dit concert krijgt u ook verschillende solo-optredens te horen.

  Mihai Scarlat is van Roemeense afkomst en studeerde aan conservatoria in Boekarest, Moskou, Utrecht en Amsterdam. Van 1997 tot 2012 was hij contrabassist bij Holland Symfonia. Hij geeft daarnaast contrabasles en leidt het Balkan ensemble aan de Muziekacademie te Den Haag. Verder geeft hij workshops en cursussen in volks- en zigeunermuziek aan verschillende amateurorkesten in Nederland

  Kaarten  à € 17,50 (inclusief pauzedrankje) zijn te reserveren via onderstaande bestelknop of telefonisch 070 326 55 09. Kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar € 10,00 / kinderen tot 6 jaar gratis.

  Meer informatie vindt u op onze website: www.ensemblemihaiscarlat.nl